Jandarmii au încercat să îi împiedice pe magistrați să protesteze pe treptele Palatului de Justiție

18 Martie 2019

Jandarmii au încercat să îi împiedice pe magistrați să protesteze luni seară pe treptele Palatului de Justiție, invocând un ordin al conducerii Curții de Apel București. Unul dintre jandarmii mobilizați acolo a spus, întrebat de Rezistența TV, că magistrații nu pot protesta pentru că "este spațiul juridic al instituției", iar reprezentanții Curții de Apel București "vor să se delimiteze". O judecătoare a rămas însă tot timpul pe treptele instituției, iar în cele din urmă ei i s-au alăturat și ceilalți judecători și procurori, care se mutaseră în colțul din stânga al clădirii.

Luni seară, de la ora 18.00, mai mulți judecători și procurori s-au adunat din nou pe treptele Palatului de Justiție din București, pentru a protesta față de modificarea legilor justiției și față de Ordonanța 7, de modificare a acestora. Ei au fost împiedicați însă de jandarmi, care le-au transmis magistraților că nu pot protesta pe treptele instanței, invocând dispoziții ale conducerii Curții de Apel București.

"E spațiul juridic al instituției. Instituția vrea să se disocieze și să facă în altă parte", a spus unul dintre jandarmi, întrebat de Rezistența TV de ce îi împiedică pe magistrați să protesteze.

Magistrații s-au mutat apoi la colțul clădirii, discutând ce să facă, iar pe treptele Palatului de Justiției a rămas în continuare să protesteze o singură judecătoare - Andreea Sârbu, de la Judecătoria Sectorului 1.

"Cred că oricine vrea sa protesteze trebuie să aibă dreptul să o facă. (...) Îmi doresc o revizuire a legilor justiției, care încalcă independența justiției. Lăsând la o parte ordonanțele, care evident că ne încalcă independența, nici cele trei legi ale justiției nu respectă statul de drept", a declarat judecătoarea, potrivit imaginilor postate pe Facebook de Rezistența TV.Întrebată despre faptul că magistrații au fost împiedicați să protesteze, ea a afirmat: "Președintele Curții de Apel București ne interzice să stăm pe treptele Curții (...) am înțeles că există un ordin, pe care nu l-am văzut (...) Dreptul la libera exprimare nu ni-l poate interzice nimeni. Este un drept pe care îl avem și noi, magistrații, ca orice cetățean".

După un timp, lângă ea au venit și ceilalți magistrați care se mutaseră în colțul din stânga al clădirii.

La protest au luat parte mai puțin de 20 de magistrați.

Sursa: hotnews.roSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
roman
19 Mar 10:05
ii bai cu tara asta,daca nu pleaca astia de la guvernare vai de noi
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?