Iohannis: Nimeni nu a spus că democraţia este comodă. Respecţi regulile şi când nu-ţi plac

19 Octombrie 2015

Preşedintele  Klaus Iohannis a avut un discurs dur la adresa politicienilor, în care a reiterat consilidarea statului de drept, adăugând că "nimeni nu a spus că democraţia este comodă. Respecţi regulile şi când nu-ţi plac". Totodată, şeful statului a mai punctat că el este un aprig susţinător al statului de drept.

"Practica direcţionării de resurse de la buget pentru a influenta procesul electoral nu are ce cauta intr-o democratie puternica. Renuntarea ar fi tocmai expresia unui comportam responsabil. Consolidarea statului de drept reprezinta o prioritate a mandatului meu. Statul de drept: nimeni nu e mai presus de lege, nimeni inseamna nicio putere a statului si nicio persoan indiferent de demnitatea publică. Nimeni nu a spus că democratia e comoda. Ea presupune sa respecti regulile si cand nu iti plac, sa accepti critica si opiniile diferite, sa fii disp sa rasp public pentru reusite si nereusite. Pentru România urmează un nou an electoral. Clasa politica va da in 2016 un examen al maturizarii. Liderii politici vor avea ocazia sa demonstreze ca pot pastra decenta si pricipialitate in interiorul unei batalii politice.(....) În calitate de presedinte al Romaniei mi-am asumat rolul de promoter/garant al statului de drept. Actiunile mele vorbesc la sine despre cum am sustinut domnia legii si functionarea justitiei. Justitia a parcurs un process de schimbare, intregul sistem a devenit modern si performant. Aceste demersuri trebuie continuate", a spus Iohannis.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?