Iohannis: În România, manifestarile antisemite, xenofobe şi rasiste trebuie să fie sancţionate aspru

19 Aprilie 2019
Iohannis: În România, manifestarile antisemite, xenofobe şi rasiste trebuie să fie sancţionate aspru
Iohannis: În România, manifestarile antisemite, xenofobe şi rasiste trebuie să fie sancţionate aspru

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah, în care reafirmă angajamentul său pentru protejarea drepturilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi ocrotirea patrimoniului spiritual şi cultural al minorităţilor etnice, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

"O dată în plus, condamn acţiunile care aduc atingere libertăţii de conştiinţă şi care pângăresc memoria Holocaustului. În România, manifestările antisemite, xenofobe şi rasiste trebuie să fie sancţionate aspru, cu celeritate, în conformitate cu legislaţia în domeniu", spune Iohannis în mesajul care a fost prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor la Sinagoga Mare din Bucureşti.

Potrivit şefului statului, comunitatea evreiască a contribuit "în mod definitoriu la modernitatea şi prosperitatea ţării noastre, la independenta şi unitatea naţională, precum şi la integrarea noastră în structurile europene şi nord-atlantice, şi asumarea valorilor democratice"."Această valoroasă contribuţie ne aminteşte cât este de important să apărăm, în societatea de astăzi, legăturile de solidaritate care fac posibilă convieţuirea armonioasă şi respectul faţă de celălalt", mai arată preşedintele Iohannis.

El a adresat conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi tuturor membrilor comunităţilor evreieşti felicitări şi urări de prosperitate.

"Celebrare a eliberării evreilor din robie şi a renaşterii lor ca popor liber, Pesah reînnoieşte, cu fiecare sărbătoare, fidelitatea faţă de valorile spirituale ale iudaismului, precum dialogul, solidaritatea şi toleranţa", mai spune preşedintele Iohannis în mesajul său.

Sursa: agerpres.ro

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
gabi
20 Apr 09:25
Dar manifestarile minoritatilor contra majoritatii - de exemplu atacurile la adresa Bisericii Ortodoxe, etichetarile tip "pupatori de oase", agresiunile verbale ale unor minoritari catre romani de tipul "rasa spurcata", etc. - astea trebuie sa le toleram, astea nu trebuie sanctionate pentru ca majoritarii oricum inghit orice, asta vrei sa spui, domnule presedinte sas ales de romani?
Răspunde
0 0
antiromanism
20 Apr 08:38
cred ca ar trebui o lege pentru cei ce conduc impotriva poporului roman, tot se schimba Justitiaru ca de LA VREMURI NOI, TOT NOI.
Răspunde
0 0
În România nu a folosit holocast ,vedeti cui apartine Ardealul si unde mergeu româii si evreii ,
20 Apr 05:46
Ar fi mai bine ca să se incrimineze orice manifestare împotriva unui grup social -muncitori,intreprinzatori ,partide politice ,inclusiv ciuma rosie,români tratați minoritar in reguini minoritare,si sa nu exagerăm cu holocastul.Antonescu a scos pe evreii de la noi la măturat străzile iar pe români i-a trimis pe frontul de est sa moara in lupte pentru tara,asa cum o vedea el.Unde e holocastul ?In Ardeal, mai cititi istorie ,partasi nedrepti la ura natiunii române !
Răspunde
0 0
Rezistenta
19 Apr 23:26
Va, dar ce-ti veni bre? Nu faceau evreii pana mai ieri aranjamente cu Dragnea? Acu ce te bagi matale in seama? Ar trebui in Romania sa fie tot timpul campanie electorala, asa mai se potolesc rasistii si antisemitii putin.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?