Iohannis, despre referendum: Dezbaterea a fost marcată de campanii de dezinformare

10 Octombrie 2018

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că au existat campanii de dezinformare despre referendumul pentru familie, în care "au prelevat discursul urii și accente extremiste", lucru care "a tulburat pacea socială", informează Mediafax.

"Arta are o contribuție majoră la o viață socială sănătoasă, fiind spațiul exprimării libere a celor mai profunde și autentice trăiri. Prin artă, înțelegem mai bine că putem deveni mai bogați spiritual atunci când acceptăm diversitatea. În anul Centenarului, România a avut de trecut un test important, iar pacea socială a fost afectată de o perioadă de tensiuni care au precedat referendumul pentru modificarea Constituției. Când pacea socială este tulburată, întreaga societate are de suferit. Dezbaterea din jurul acestui referendum a fost dominată de campanii de dezinformare grave, în care au prevalat discursul urii și chiar accentele extremiste", a declarat Klaus Iohannis, miercuri la Palatul Cotroceni, unde a avut loc ceremonia de decorare a angajaților Teatrului Evreiesc de Stat, Cătălina Buzoianu și Ernst Leonhardt.

În opinia șefului statului, "cultura și educația sunt căile principale prin care ne putem proteja în fața încercărilor virulente de manipulare.

Numai prin educație și apelul la cultură putem deveni mai toleranți pentru a depăși, cu înțelepciune și maturitate, încercările de dezbinare a societății". Klaus Iohannis a votat, duminică seara, la Sibiu, în cadrul referendumului pentru familie, fără a spune însă care a fost opțiunea sa.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?