De ce avem nevoie iod în organism?

10 Ianuarie 2019

Când vorbim despre iod, ne gândim de obicei la tinctura de culoare arămie, puternic mirositoare, la care apelăm că să ne dezinfectăm o zgârietură. Dar iodul este necesar şi pentru funcţionarea armonioasă a întregului organism.

Iodul este o componentă indispensabilă a hormonilor tiroidieni, care participă la cele mai importante funcţii ale corpului.

Lipsa iodului produce deficienţe energetice care duc la îmbolnăvire.

La femeile însărcinate, lipsa de iod creşte riscul de avort spontan sau de a naşte prunci cu deficienţe mentale.

La adulţi, lipsa iodului afectează grav facultăţile mentale, la copii apar deficienţe în formarea sistemului nervos şi osos etc.Din fericire, lipsa de iod poate fi stabilită după unele simptome destul de clare, şi anume: afecţiunile glandei tiroide, sterilitate, scăderea capacităţilor de muncă mentală şi fizică, somnolenţă, comportament violent, constipatii persistente, predispoziţie la infecţii virale, afecţiuni cardiace, căderea şi subţierea părului, fragilitatea unghiilor.

Oamenii cu insuficienţă de iod sunt predispuşi la boli cronice, la ateroscleroză, hipertensiune, dureri de cap, creşterea colesterolului în sânge.

Deseori, persoanele supraponderale nu reuşesc să slăbească din cauza lipsei de iod. La mămicile tinere scade brusc cantitatea de lapte şi se opreşte lactaţia. În perioada de menopauză, la femei, activitatea glandei tiroide se dereglează. Insuficientă de iod în perioada această poate duce la îmbătrânire prematură, îngrăşare, edeme în zona ochilor şi a picioarelor, potrivit formula-as.ro.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?