Ioana Ene Dogioiu: Dragnea, luptă contracronometru

18 Martie 2019
Ioana Ene Dogioiu: Dragnea, luptă contracronometru
Ioana Ene Dogioiu: Dragnea, luptă contracronometru

Liviu Dragnea ar trebui sa fie audiat astazi, la cererea domniei sale, de completul de cinci al ICCJ care judeca apelul in dosarul Bombonica, soldat pentru Liviu Dragnea cu o condamnare la 3 ani si jumatate cu executare in prima instanta. Un editorial semnat Ioana Ene Dogioiu.

Avand in vedere si faptul ca are deja condamnarea din dosarul Referendumul, practic, dl Dragnea trebuie sa se intoarca din usa puscariei.

Apelul in dosarul Dragnea a inceput pe 8 octombrie 2018 - cu o cerere de amanare din partea lui Liviu Dragnea, pentru a-si angaja avocat - in fata unui complet condus de vicepresedintele ICCJ Iulian Dragomir. De acest complet l-a scapat insa CCR, atunci cand, la solicitarea Guvernului, a constatat ca ICCJ a incalcat competentele Legislativului prin felul in care au fost compuse completurile de 5.Acea speta in care, potrivit sefei ICCJ, Cristina Tarcea, presedintele CCR ar fi declarat ca ignora cu buna stiinta textul de lege care arata legala compunere a completurilor de 5.

De al doilea complet tras la sorti l-a scapat o decizie a judecatorului Alina Ghica de la Curtea de Apel Bucuresti, care a ajuns sa judece cazul in conditii care contin multe elemente cel putin bizare.

Cel de-al treila complet caruia i-a fost repartizat cazul pare sa fie pe placul dlui Dragnea, atat de mult incat CSM, condus de Lia Savonea - a carei revocare este ceruta de Curtea de Apel Brasov - a recomandat schimbarea de jurisprudenta a ICCJ astfel incat acest complet sa pastreze dosarul chiar daca, in mod normal, nefiind inca administrate probe, cauza ar fi trebuit sa ajunga la completul de 5 tras pentru 2019.

Cu toata aceasta epopee s-au pierdut luni bune si astazi ar fi urmat ca instanta sa audieze 8 persoane, adica 5 martori si 3 inculpati, intre care si dl Dragnea, care s-a imbolnavit grav de sale cu numai 3 zile inainte si a necesitat internarea.

Liviu Dragnea are tot interesul sa traga de timp. Dosarul Bombonica nu e unul complex, nu are interceptari, nu presupune expertize complicate. O parte dintre inculpati au ales procedura simplificata si si-au recunoscut vina, fosta sotie a lui Liviu Dragnea a achitat prejudiciul si a scapat inca de la fond.

Instanta i-a respins lui Dragnea mai multe probe. Deci, in mod normal, apelul nu are de ce sa dureze mai mult de 2-3 termene.

Liviu Dragnea mai are un motiv sa traga de timp. In luna iunie, una dintre femeile judecator din completul care-l judeca, Luciana Mera, ar urma sa se pensioneze. Daca reuseste sa impinga procesul pana atunci, Liviu Dragnea va cere cel mai probabil ca, dupa inlocuirea pensionatei, tot apelul sa fie luat de la capat.

Liviu Dragnea a mai beneficiat o data de aceasta schema, cand, in prima instanta, procesul sau a fost reluat dupa pensionarea Anei Maria Dascalu.

Amanarea este cu atat mai importanta cu cat, dupa intrarea in vigoare a noilor norme privind prescriptia extinctiva, termenele de prescriptie se vor reduce substantial, ceea ce l-ar putea trimite si pe Liviu Dragnea in zona sigura. Este unul dintre motivele pentru care asupra lui Tudorel Toader se fac presiuni mari sa emita o OUG cu modificarile la Codurile Penale care au fost declarate constitutionale.

Prin urmare, orice amanare, in orice conditii, sporeste sansele lui Liviu Dragnea de a scapa de pedeapsa.

Citeste continuarea pe ziare.com.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Brucan a tras cu piciorul,dene comportăm ca animalelel ..de rasa,desigur.
19 Mar 03:53
Dl Dragnea e învinuit pentru instigare la abuz .Art 297 cp spune `Abuzul în serviciu:„(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act¬”.Ce atributii avea presedintele CJ Teleorman in legătura cu supravegherea a două femei pe unde lucreaza si ce fac ?Dacă nu stiti dv ce infractiune e asta,intrebati-o pe dna Kovesi,ca are un doctorat magna cum laudae.Si mai trebuie un interes sau un beneficu material.Ca Ceausescu a determinat a determinat autoritatile să omoare 66.000 de revolutionari,a spus-o Brucan.V-a invățat sa mintiti ca el ?Ca daca dl ministru ar fi incrimniat huliganismul politic,minciuna ,sperjurul si calomnia in scop de denigrare s-ar condamna penal și as fi sărăcit ,că eu aduc chiftele la condamnatii pentru infracțiuni politice.Oameni buni,luati bugetul si actele contabile de la Teleorman,si daca aflati un leu lipsa,atunci l-a furat dl Dragnea.Daca nu dl Tudorel Toader ar putea asana societatea cu huliganismul politic,pentru a pedepsi micimea ți minciuna,nu pentru dl Ponta ,ca mai are pentru ceda socoteală ,dar pentru comedianti si altii care sriga hoții.Criticati ,domnilor programul de guvernare,că il face ca nu il face,ce vreti voi sa nu plăteasc multinationalele si dl Dragnea vrea,dar nu va jucati cu nervii mei si ai omului.Poporul nu mai are incredere in vorbele miseilor !Prea v-ati bătut joc de țară !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?