INUNDAŢII în Vrancea. Peste 300 de localnici izolaţi. Familii EVACUATE în urma alunecărilor de teren

24 Aprilie 2014
COD de INUNDAŢII
COD de INUNDAŢII

Peste 300 de localnici sunt izolaţi, iar mai multe familii din judeţul Vrancea au fost evacuate din locuinţe, în urma unor alunecări de teren reactivate de ploile abundente din ultimele zile, fiind afectate, totodată, mai multe porţiuni de drumuri, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Vrancea, 14 localități, între care Chiojdeni, Andreiașu, Gura Caliței, Nereju și Cârligele, sunt afectate de alunecările de teren reactivate de ploile abundente.
Astfel, 14 locuințe au fost avariate după ce pământul a luat-o la vale. De asemenea, au fost afectate mai multe porţiuni de drumuri, precum şi cinci podețe și două punți pietonale.

La Chiojdeni, şase familii au fost evacuate după ce pereții locuințelor au început să se surpe, oamenii fiind adăpostiţi într-o școală din localitate.
La Andreiașu, o casă a fost afectată de alunecările de teren, în timp ce la Nereju, trei locuințe au fost avariate. La Cârligele, drumul spre Mănăstirea Dălhăuți a fost afectat de alunecările de teren, accesul făcându-se în prezent doar pietonal.

În comuna Gura Caliţei, peste 300 de oameni sunt izolaţi după ce drumul județean care face legătura între satele Dealul Lung și Rașca s-a surpat.

"În momentul de faţă avem izolate rutier două sate care au în componenţă 327 de oameni.

Monitorizăm situaţia cu atenţie, situaţia cetăţenilor cu probleme de sănătate, copii, bătrâni, femei însărcinate. Căutăm să identificăm soluţii la nivelul Consiliului Local pentru a interveni", a declarat Neculai Ţandără, primarul comunei Gura Caliţei.

De asemenea, în comunele Jitia şi Reghiu sunt afectate drumuri comunale şi podeţe.
O primă estimare a pagubelor provocate de ploi și alunecări de teren arată că acestea se ridică la peste 3,9 milioane de lei, conform reprezentanților Prefecturii Vrancea.

Prefectul de Vrancea, Cătălin Popescu, a semnat un ordin de constituire a unei comisii care se va deplasa zilele următoare pe teren pentru a evalua pagubele provocate de precipitaţii şi de alunecările de teren.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
orion
24 Apr 17:43
V-ati batut joc de padurile din zona , a ramas imas.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?