Inovație șoc: poze nud ale datornicilor pentru garantarea creditului. Dacă nu plătești..

14 Iunie 2016

O metodă uluitoare de garantare a împrumuturilor pare să fi fost inventată. Mulți studenți oferă o fotografie nud creditorilor, care va fi dată publicității în condițiile în care datornicul nu achită la timp, scrie en.people.cn.

O serie de creditori care funcționează sub forma unor platforme online acordă studenților chinezi împrumuturi de câteva mii de euro și cer în schimb o garanție neașteptată.

Este vorba despre o fotografie nud a datornicului, cu cartea de identitate în mână. Scopul e clar: imaginea va fi publicată în cazul în care împrumutul nu e plătit.

Valoarea creditului acordat variază în funcție de debitor - aproximativ 2.000 de dolari pentru un student obișnuit sau sume mai mari pentru studenți de la universități prestigioase sau doctoranzi.

Împrumuturile se dovedesc de cele mai multe ori foarte costisitoare. Dobânda pentru un astfel de credit este de 30%.Nandu Daily citează o studentă care a fost amenințată că poza ei va fi trimisă familiei, după ce a eșuat în tentativa de a-și plăti împrumutul.

Li Li, care a vorbit cu presa locală sub pseudonim, a spus că în situația sa se află mulți studenți.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?