Infografic: România, țara cu miniștri mulți și realizări puține

23 Noiembrie 2017

În România, chiar şi în domeniile cheie, mandatul unui ministru se scurge uneori la fel de repede ca o îngheţată pe caniculă.

Să facem o comparaţie între numărul de demnitari pe care i-au schimbat România şi Germania în ultimii 10 ani.
Luăm pe rând câteva ministere extrem de importante. La Sănătate, din 2007 şi până astăzi, România a avut 14 miniştri. Germania, doar 4.

În acelaşi interval de timp, noi am avut 17 miniştri ai Educaţiei, iar nemţii doar 2. Finanţele noastre au fost în ultimul deceniu pe mâna a 15 miniştri, în vreme ce ale nemţilor au fost decise doar de 3. Transporturile au fost conduse în România, din 2007 până acum, de 16 demnitari, în vreme ce ale nemţilor doar de... 3.

Să ne uităm şi mai departe în timp.

În 27 de ani, adică din 26 decembrie 1989 până pe 13 noiembrie 2017, România a avut 30 de miniştri ai Sănătăţii, Germania în acelaşi interval de timp doar 10. La Educaţie noi am avut 25 de şefi, nemţii doar 7.La Transporturi, noi ne lăudăm cu 30 de miniştri, nemţii doar cu 11. Iar la Finanţe, în vreme ce la Bucureşti au fost instalaţi rând pe rând 26 de demnitari, la Berlin doar 7.

Evident, numărul e relevant, dar poate important de precizat e şi faptul că la noi fiecare ministru a venit cu propria viziune, propriul plan în Minister şi, practic, tot ce lăsase predecesorul său a fost şters cu buretele

 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?