Începutul sfârșitului? Vicecancelarul Austriei cere anularea unui principiu fundamental al UE

31 Mai 2018
Vicecancelarul (stânga) și cancelarul Austriei
Vicecancelarul (stânga) și cancelarul Austriei

Extrema dreaptă austriacă, ajunsă la guvernare în cadrul unei coaliții, confirmă temerile criticilor și începe să vorbească despre desființarea unui principiu fundamental al UE. 

Vicecancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii extremiste Partidul Libertăţii (FPÖ), pledează pentru reformarea reglementărilor Uniunii Europene, contestând venirea angajaţilor din Europa de Est în ţări vest-europene, notează Mediafax.

"Trebuie să avem o discuţie deschisă despre faptul că nu este benefic pentru dezvoltarea Europei ca toţi intelectualii, toate persoanele bine-educate, întregul potenţial din ţările est-europene, să fie atraşi spre Europa Occidentală", a declarat Heinz-Christian Strache, citat de site-ul Nachrichten.at.

Liderul de extremă-dreapta a admis că Uniunea Europeană refuză revizuirea normelor privind libera circulaţie. "Însă eu vreau să mă asigur că nu ajung în Europa de Vest toate asistentele medicale, în timp ce în ţări precum Slovacia nu mai rămâne niciuna", a adăugat el.

"Situaţia nu este benefică nici pentru Europa de Est, dar nici pentru noi, pentru că au loc transformări - oameni cu înalte calificări şi care câştigă bine sunt forţaţi să devină şomeri (...)", a subliniat Heinz-Christian Strache.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Pomisor
31 May 11:33
Ce este corect este corect, chiar daca nu este placut.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?