În final, medicii au recunoscut: Acestea sunt cele 4 semne care prevestesc moartea

5 Februarie 2018

Psihologii spun că există câteva semne care ne pot arăta că o persoană grav bolnavă urmează să treacă în neființă sau că apropiații care se confruntă cu depresie ascunsă se pregătesc să-și ia viața și ne spun cum ar trebui să-i ajutăm.

De multe ori, spun psihologii, persoanele care se confruntă cu depresia fac asta în tăcere. De aceea este important să ascultăm tot ceea ce ne spun pentru a detecta la timp eventualele tendițe de suicid.

Cel mai adesea, aceste persoane le spun apropiaților că ”nu mai este mult și n-o să mai fie o povară pentru ei”, că ”nimic nu mai contează”, că ”n-o să le mai stea mult timp în drum” sau că ”fericirea nu există”. Deși aceste replici pot trece neobservate, ele sunt semne clare că persoanele care le rostesc au gânduri de suicid.

În cazul persoanelor bolnave, semnele sunt cu totul diferite:

Schimbări fizice - pielea devine palidă și pare că s-a subțiat foarte mult.Chiar dacă se pot deplasa cu ușurință, refuză să mai iasă din casă.

Persoana se confruntă cu stări de anxietate, fără motiv.

Bolnavul are cerințe specifice, neobișnuite. De exemplu, își roagă membrii familiei să-l ducă în anumite locuri sau să întâlnească anumite persoane cunoscute.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?