Imaginea fantastică din România care face înconjurul Internetului

4 Mai 2019

O familie de codalbi a fost surprinsă în Delta Dunării de un profesor de Știința Mediului la UBB Cluj.

”Fotografia zilei vine din inima Deltei. Familie de codalbi (Haliaeetus albicilla) surprinsă de Vlad Macicasan, profesor de Știința Mediului la UBB Cluj.

Codalbul este o pasăre de pradă diurnă, caracteristică zonelor deschise din apropierea coastelor marine și lacurilor cu apă dulce în apropierea cărora sunt arbori bătrâni, sau insule stâncoase. Lungimea corpului este de 76 – 92 cm. Anvergura aripilor este cuprinsă între 190 – 240 cm. Adulții au înfățișare similară. Se hrănesc în special cu pește, păsări de apă, mamifere mici și uneori leșuri.

Este o specie cu răspândire mai mare în nordul, centrul şi estul Europei. Este migratoare în zonele nordice şi estice şi sedentară în rest. Este o specie monogamă ce tinde să îşi păstreze perechea toată viaţa. Atinge maturitatea sexuală la cinci ani şi trăieşte până la 27 de ani în sălbăticie şi 42 de ani în captivitate. Primăvara, perechea zboară deasupra teritoriului pe care l-a ocupat şi execută zboruri spectaculoase cu rostogoliri în aer la circa 200 m”, scrie pe Facebook Societatea Ornitologică Română.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?