ÎCCJ desemnează vineri judecătorii care vor face parte din BEC pentru alegerile locale

23 Martie 2016

Înalta Curte de Casație și Justiție va desemna, vineri, în ședință publică și prin tragere la sorți judecătorii care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 5 iunie 2016.

Potrivit unui comunicat al ÎCCJ, ședința va avea loc la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție din strada Batiștei nr. 25, ora 8,30, la sala Secțiilor Unite, scrie Agerpres.

În temeiul art. 38 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, Biroul Electoral Central este alcătuit din 7 judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente și 11 reprezentanți ai partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale, ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale și un reprezentant al grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților.

Conform art. 38 alin. (2) din legea menționată, desemnarea judecătorilor se face în ședință publică, în termen de cel mult 5 zile de la stabilirea datei alegerilor, prin tragere la sorți, de către președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, dintre judecătorii în exercițiu ai acesteia. Rezultatul tragerii la sorți se consemnează într-un proces-verbal semnat de președinte și de consultantul-șef al Înaltei Curți de Casație și Justiție, care constituie actul de învestire. Data ședinței pentru tragerea la sorți se aduce la cunoștința publică prin presa scrisă și audiovizuală, de către președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu cel puțin 24 de ore înainte.

În termen de 24 de ore de la învestire, cei 7 judecători aleg din rândul lor, prin vot secret, președintele Biroului Electoral Central și locțiitorul acestuia.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?