Hibridul perfect: o bicicletă care spală rufe în timp ce o folosești

31 Iulie 2019

Cercetătorii au creat un nou gadget care te ajută să împuști doi iepuri deodată - sportul și spălatul rufelor. Probabil te întrebi cum este posibil acest lucru? Ei bine, cu ajutorul bicicletei fitness care spală rufe în timp ce tu pedalezi.

Bicicleta care ne ajută să ne îmbunătățim condiția fizică și să spălăm și haine în același timp, se numește BiWa, de la Bike Washing Machine, și a fost inventată de studenţii Universităţii Naţionalităţilor din Dalian, China.

Cum funcționează mai exact bicicleta de spălat rufe

Prin pedalare se accelerează ritmul containerului cilindric şi este produsă şi electricitatea necesară pentru afişajul de pe ecran. Surplusul de electricitate este depozitat pentru o viitoare utilizare în baterie.

„Bicicleta - maşină de spălat combină o bicicletă fixă şi o maşină de spălat, puteţi exersa şi în acelaşi timp spăla hainele," se arată în descrierea modelului. „Când pedalaţi această bicicletă, mişcarea prin pedalare cauzează rotirea containerului cilindric, în acelaşi timp, electricitatea superfluă este generată, electricitate ce poate fi folosită pentru funcţionarea ecranului sau depozitată pentru folosirea viitoare."

Cu alte cuvinte, poți pedala chiar și dacă nu ai nimic de spălat, deoarece energia stocată poate fi folosită ulterior. Astfel, spălatul rufelor nu ar mai trebui să mai fie o corvoadă, ci un joc și o sursă de ambiție. În plus, bicicleta te ajută să faci economie de energie electrică, în timp ce slăbești.Momentan, Bike Washing Machine nu a ajuns pe piață, dar sunt șanse destul de mari ca acest lucru să se întâmple. Creația studenților de la Universitatea Dalian Nationalities din China îți învârte tamburul cu haine, în timp ce tu pedalezi. Același gest de a pedala alimentează cu energie electrică un mic ecran care te ajută să vezi progresul ciclului de spălare.

SursaSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?