Hans Klemm: Derapajele din Justiție ar putea da ocazia Rusiei să profite şi să dezbine

13 Martie 2019
Klemm, critici extrem de dure la adresa Parlamentului, după adoptarea Legii offshore
Klemm, critici extrem de dure la adresa Parlamentului, după adoptarea Legii offshore

,,La Ambasadă, avem o echipă care monitorizează activităţile de influenţă malignă ale Rusiei din presa şi societatea românească şi încercăm să împărtăşim din ce în ce mai mult aceste informaţii cu partenerii noştri din Guvernul României, dar şi cu publicul român'',  a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă ambasadorul SUA Hans Klemm.

,, În preambul, Tratatul NATO de la Washington stipulează că toate ţările membre NATO trebuie să urmărească principiile democraţiei, libertăţilor individuale şi statului de drept. Şi Parteneriatul nostru Strategic este întemeiat pe principii similare. Statul de drept include un sistem judiciar independent, procurori liberi de influenţe politice neadecvate şi un efort de a combate infracţiunile şi corupţia din sistemul public. 

Riscurile pe care le identificăm aici sunt ca România să nu adopte pe deplin aceste principii şi, nereuşind să lupte adecvat împotriva corupţiei, să ofere actorilor care doresc să prejudicieze România, precum Rusia, o ocazie să profite de acest lucru şi să genereze dezbinare în societatea românească'', a mai spus ambasadorul SUA.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Vă e teamă de Rusia ,excelență ?Și mie !
13 Mar 12:01
Dati-ne afară din NATO,excelență,vă rog eu !Daca preambulul tratatului enumera acele principii,ati uitat, excelenta,să spuneti si articolul din tratat care vă dreptul să monitorizati statul de drept din România.Hai,că SUA e mare,nu are nevoie de lege sa impuna state de drept prin Columbia,Libia.Liban a mai incercat si pa la Vietnam ,dar s-a cam prăjit,dar cine ii da dreptul dlui ambasador sa ne urmăreasca legile si să le aprecieze?Daca sunt reguli de bun simț,atunci si noi avem dreptul ca stat parte la NATO,egal,nu domnule ambasador, sa va intrebăm,v-ati consulata cu noi când tratati cu Koreea ?Sau ce căutati,maică,in Afganistan ?MAE ar trebui sa mai lucreze si pentru România,dle Dragnea,si sa declare persona non grata pe prea cunoscătorii statului de drept si care ii musca limba din când in când!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?