Hăineală: CSM a luat atitudine, am demonstrat că ne putem face datoria indiferent de presiune

6 Ianuarie 2014
Hăineală: CSM a luat atitudine, am demonstrat că ne putem face datoria indiferent de presiune
Hăineală: CSM a luat atitudine, am demonstrat că ne putem face datoria indiferent de presiune

CSM a luat atitudine când a fost afectată independenţa justiţiei şi, după toate încercările din 2013, instituţia a demonstrat că rezistă la seisme cu magnitudine ridicată şi că îşi poate face datoria indiferent de presiune, a declarat luni preşedintele Consiliului, Oana Schmidt Hăineală.

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, la care participă şi preşedintele Traian Băsescu, a început cu prezentarea raportului de activitate din 2013 al instituţiei, de către procurorul Oana Schmidt Hăineală, care îşi încheie mandatul de un an la conducerea CSM.

Oana Schmidt Hăineală a spus că, în ultimii doi ani, Consiliul a fost pus foarte des în postura de a-şi exercita principalul rol constituţional, acela de garant al independenţei justiţiei.

"CSM a luat atitudine ori de câte ori a fost periclitată sau afectată independenţa justiţiei şi cred că, în final, toate încercările prin care instituţia a trecut au avut un rol benefic, pentru că ne-au oferit ocazia să demonstrăm şi să ne demonstrăm că rezistăm la seisme de magnitutidine ridicată şi ne putem face datoria indiferent de presiune", a mai spus Oana Schmidt Hăineală.

Preşedintele CSM a adăugat că procurorii au demonstrat că îşi pot asuma conducerea forului magistraţilor şi că se regăsesc pe deplin în statutul de magistraţi."Eu consider că noi procurorii am demonstrat că ne putem asuma conducerea forului magistraţilor şi am demonstrat încă o dată în plus şi prin această modalitate faptul că suntem şi ne regăsim pe deplin în statutul de magistraţi", a spus Oana Schmidt Hăineală, care a condus CSM din ianuarie 2013.

La şedinţa de luni a Plenului CSM urmează să fie aleasă noua conducere a CSM.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, luni, înaintea şedinţei Plenului Consiliului, că este "o lacună a legii" faptul că în fiecare an trebuie făcute alegeri pentru şefia CSM, el spunând totodată că nu este îngrijorat că alegerile de astăzi de la CSM vor schimba trendul în justiţie.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

3 -3
DAtoria fata de stapan, nu fata de justitie.
06 Jan 14:14
Se refera la presiunile facute de catre USL, ca dinspre Basescu nu se poate vorbi despre "presiuni", acelea se numesc "ordine" care se executa fara prea multe vorbe. La asta se referea doamna Oana Schmidt Haineala, aceasta "Morticia Addams" a vietii in-justitiei din Romania. Ea, saraca, vorbeste despre adevarate "seisme" de magnitutdine ridicata, la care ar fi rezistat CSM-ul in ultmul timp, de parca noi am trai pe Marte si nu in Romania. Ea nu stie ca Bucurestiul inca e aici in Romania, si ca aflam in intreaga tara, aproape instantaneu, despre deciziile cel putin controversate pe care, de multe ori, le ia CSM-ul?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?