Guvernul trimite în șomaj 30% dintre bugetari

2 Noiembrie 2018
Se pregătește Guvernul Dăncilă 2
Se pregătește Guvernul Dăncilă 2

Veşti proaste pentru angajaţii din administraţia publică! Guvernul ia în calcul reducerea personalului. Premierul Viorica Dăncilă a recunoscut că a cerut o analiză cu privire la schema de personal din ministere. 

2017 a fost un an al belşugului la stat. România avea la finele anului trecut peste 1,2 milioane de bugetari, cu aproape 20.000 în plus faţă decembrie 2016 - o creștere record a ultimilor șapte ani. Mulţi s-au angajat în ultimele luni, după ce au crescut lefurile la stat. Un sfert dintre noii angajaţi şi-au găsit locuri de muncă în administraţia centrală şi locală, unde salariile au ajuns, în medie, la aproape 800 de euro. Însă acum, Guvernul se gândește la disponibilizări. 

Nu este prima oară când se discută despre un astfel de scenariu. Tonul l-a dat ministrul Fiananţelor. Acum aproape două săptămâni, Eugen Teodorovici a anunţat că trebuie făcută o analiză cu privire la schema de personal din ministere, deoarece există instituţii în care funcţiile de suport depăşesc 30% şi e nevoie de o administraţie mai suplă. Teodorovici a completat că o decizie în sensul disponibilizărilor ar putea fi luată până la finalul anului. 

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
popescu ion
02 Nov 15:56
afara cu cei din primarii unde sunt 200% angajati peste si mai ales politiile locale unde sau angajat fara numar binenteles pe spagi si pile
Răspunde
0 0
Brigitta
02 Nov 10:58
I-a amagit-I-a folosit-I-a aruncat.Formula e simpla,cunoscuta si tipica psd.Dar,la fel de adevarat este ca,acesti amploaiati s-au lasat amagiti-folositi si aruncati...asta-i partea lor de vina.
Răspunde
0 0
Jan
02 Nov 10:53
Se pare ca sa dorit doar fidelizarea slugilor p$diste pentru a le putea folosi mai tirziu ! Practic au primit mariri consistente SEFII si vor fi dati afara PROSTII ! Atita timp cit multi sefuleti ocupa posturi fara conscurs sau cu concursuri neoficiale, cu dosarul ''evaluat'', sa recomandati, marirea imensa primita va genera un val continuu de servilism cu efecte pervesrse in timp ...
Răspunde
0 0
jack
02 Nov 10:33
Si ce este asa o bomba ? Se astepta cineva la altceva după pomana electorala ? Este tipic psd -slde: promit marea cu sarea, itit dau marea, după care ramîi cu sarea !! TRAISCA SFINTA MINCIUNA PSDISTOALDISTA ! INFLOREASCA PARTIDUL UNIC INCIT SA AJUNGA LA 10 % !! VISE VISE PENTRU CA, INTOTDEAUNA VOR EXISTA DESTUI FRAIEIRI CARE SA CREDA IN MINCIUNILE LOR ! SE PREGATESTE MARIREA ACCIZELOR LA CARBURANTI, REINTRODUCEREA TAXEI DE POLUARE PE CARE O PLATESTI DE NU STIU CITE ORI, ET. ASTEA INTRA LA CATEGORIA UITE TAXA NU E TAXA BA E TAXA NEAMULE !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?