Circulara care arată disperarea Guvernului. Se sparg toate „puşculiţele“

9 Noiembrie 2018
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Guvernul sparge şi „puşculiţele“ din energie în căutarea de bani la buget, potrivit unei circulare care a fost trimisă în secret la toate companiile deţinute de Ministerul Energiei.

În timp ce firmele şi-ar putea vedea afectate bugetele de investiţii, analiştii de pe Bursă spun că piaţa este plăcut surprinsă de această nouă golire a conturilor companiilor energetice, potrivit ZF.ro.

Romgaz, principalul producător de gaze na­tu­rale al României, va distribui în 2018 un dividend suplimentar de 501 milioane de lei la solicitarea principalului său acţionar, Ministerul Energiei.

Reprezentanţii Romgaz au precizat de altfel că în cazul unor investiţii masive compania va apela la credite. Situaţia de la Romgaz se va repeta însă şi în cazul altor companii.

„Este o circulară dată către toate compa­ni­ile", spun surse din piaţă. „Trebuie să ne eva­luăm rezervele. Cel mai probabil este un deficit la Ministerul Finanţelor. Ne facem calculele", mai spun sursele citate.Nuclearelectrica, operatorul centralei nu­cle­a­re de la Cernavodă, a confirmat primirea „circularei". „Nuclearelectrica a primit o adresă din par­tea acţionarului majoritar, Ministerul Energiei, cu privire la aplicarea prevederilor OUG 29/2017 referitoare la distribui­rea/re­dis­tri­buirea sumelor înregistrate la rezultatul re­por­tat şi alte rezerve", au spus reprezentanţii companiei.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?