Guvernul, somat să vină cu clarificări privind Pilonul II de pensii

23 Aprilie 2019
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre plata pensiilor
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre plata pensiilor

Asociaţia Participanţilor în Fonduri de Pensii solicită Guvernului clarificări cu privire la viitorul sistemului de pensii obligatorii administrate privat, din România, în contextul măsurilor impuse prin OUG 114. Asociația susține că face această solicitare în contextul în care modificările aduse OUG 114 nu aduc clarificări, ci doar amânări în ce priveşte noile cerinţe de capital pentru aceşti administratori.

”Este în beneficiul tuturor salariaţilor care sunt participanţi în aceste fonduri să existe o certitudine din acest punct de vedere. Administratorii de fonduri de pensii Pilon 2 trebuie să se concentreze pe administrarea şi creşterea activelor fondurilor de pensii, în beneficiul viitorilor pensionari, nu să se preocupe cum şi dacă vor face faţă cerinţelor de capital sau dacă îşi vor continua afacerile în România. Este, de aceea, necesar ca Guvernul să acţioneze rapid în această privinţă, cu implicarea tuturor persoanelor interesate în acest proces de clarificare”, se arată în comunicatul Asociației Participanţilor în Fonduri de Pensii.

Guvernul a adoptat, la finalul anului 2018, fără consultare şi fără o analiză de impact, OUG 114, care modifică substanţial cadrul general de existenţă şi funcţionare a Pilonului II, prin introducerea de noi cerinţe de capital pentru administrator. În plus, OUG prevede reducerea cu până la 70% a comisioanelor de administrare, opţionalizarea Pilonului II şi eliminarea sa pentru angajaţii din sectorul de construcţii.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?