Guvernul PSD pregătește o lovitură dură pentru companiile de stat

27 Ianuarie 2017
Hidroelectrica, mai puțini bani pe viitor?
Hidroelectrica, mai puțini bani pe viitor?

Companiile de stat vor fi lăsate în acest an fără bani de investiții. Guvernul discută în ședința de azi un memorandum prin care va obliga companiile să transfere la bugetul de stat minim 90% din profitul net realizat în 2016.

Companiile de stat vor fi lăsate în acest an fără bani de investiții. Această pentru că Executivul intenționează să le oblige să vireze la bugetul de stat aproape tot profitul obținut în 2016, potrivit hotnews.ro. În ședința de vineri, Guvernul va discuta un memorandum prin care va obliga companiile să repartizeze o cotă de minim 90% din profitul net realizat în 2016 sub formă de dividende.

Potrivit sursei citate, Guvernul caută să scoată bani din toate zonele posibile pentru a putea să acopere măsurile populiste aprobate la începutul anului. Cele mai sigure victime sunt companiile energetice și cele de transport, care vor rămâne fără bani, chiar dacă au mare nevoie de investiții. Fără investiții, sistemul energetic, care se află oricum în stare critică, ar putea oricând să pice.

Memorandumul care va fi discutat vineri de Guvern are că temă: Mandatarea reprezentanților statului în Adunarea generală a acționarilor/Consiliul de administrație, după caz, la societățile naționale, companiile naționale și societățile cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, în vederea luării măsurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2016 sub formă de dividende/vărsăminte la bugetul de stat.

Legislația actuală prevede că la bugetul de stat este repartizată la bugetul statului o cotă de 50% din dividendele cuvenite statului, în calitate de acționar.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?