Grevă la Lufthansa: 200 de zboruri au fost anulate AZI

5 Septembrie 2014
Anunţul piloţilor Lufthansa
Anunţul piloţilor Lufthansa
FOTO: Foto: finantistii.ro

Piloţii companiei aeriene germane Lufthansa urmează să intre în grevă vineri timp de şase ore, acţiunea ducând la anularea a aproximativ 200 de zboruri interne şi europene, ceea ce îi va afecta pe cei aproximativ 25.000 de pasageri, transmite AFP.

Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă aproximativ 5.400 de piloţi de la Lufthansa, şi care vrea ca piloţii să se poată pensiona anticipat la 55 de ani, şi-a anunţat încă de joi seară intenţia de a face grevă vineri între orele locale 17,00 şi 23,00 (15,00 şi 21,00 GMT). Greva va afecta zborurile Lufthansa cu plecare de pe aeroportul Frankfurt, principalul punct de operaţiuni al companiei aeriene germane.

În schimb, conducerea companiei a precizat că greva ar putea conduce la anularea unor zboruri programate mai devreme, în jurul orei 11,30 GMT, şi că începând cu ora 14,00 GMT majoritatea zborurilor interne şi intra-europene să fie anulate. Compania promite să facă 'tot ce este posibil pentru a limita consecinţele grevei' pentru clienţii săi.

În mod normal, Lufthansa îşi informează clienţi prin SMS sau email despre anularea unor zboruri, în cazul unor greve.

Vinerea trecută au făcut grevă şi piloţii de la Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa. Acţiunea de protest s-a desfăşurat între orele 6,00 şi 12,00 (04,00 şi 10,00 GMT) şi a condus la anularea a 116 din cele 164 de zboruri zilnice efectuate într-o zi normală de Germanwings, o companie aeriană cu preţuri reduse care până la finele acestui an ar urma să asigure cvasi-toalitatea legăturilor inter-europene ale firmei mamă Lufthansa.Sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care reprezintă aproximativ 5.400 de piloţi de la Lufthansa, vrea ca echipa de conducere să păstreze o schemă care le permite piloţilor să se pensioneze anticipat la 55 de ani şi să primească 60% din salariu până când ajung la vârsta normală de pensionare. AGERPRES

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
HOT DE HOT ???
06 Sep 09:27
Sub privirea neputincioasa a lui IOAN RUS subalternii isi fac de cap in continuare.
Cine e VASILE SECARA ?
Da acum este presedintele CFR CALATORI.Va vine sa credeti ?
“După licitaţie… apartamente! Conform aceloraşi informaţii, o altă coincidenţă constă în faptul că o serie de contracte licitate de CFR CALATORI au fost câştigate, la un preţ minimal, de o societate de construcţii din Floreşti.
Firma respectivă a avut, în cazul unei licitaţii, un preţ imbatabil. Lucrările de “modernizare clădiri în Grupa Tehnică şi canalizare la Revizia de Vagoane Cluj”, au fost estimate la peste 752 de mii de lei. Au fost interesate opt firme de acest contract, însă a câştigat SC MEGA PROMPT SA, o firmă din Floreşti deţinută de Simona şi Cornel Cazan. Această societate a licitat cu aproape jumătate din preţul oferit de CFR, adică 399.915,79 de lei şi a câştigat licitaţia. Însă ceea ce se ţine la secret este faptul că pe lângă aceşti bani, cei de la CFR au mai plătit suplimentări la acest contract.
“O altă problemă care poate fi verificată este cât a costat în final clădirea comenzii personalului din staţia Cluj faţă de cât a fost licitată şi cum se explică faptul că după ce suma aproape s-a dublat, de la firma care a executat lucrarea şi-au achiziţionat apartamente în Floreşti şeful serviciului Tehnic Bece şi unul dintre copiii lui Secară.
Aceeaşi firmă a obţinut şi contractul de modernizare a clădirii grupei tehnice Cluj, care a fost, la fel, supra-suplimentată, şi au fost făcute o serie de lucrări date prin încredinţare directă la preturi uriaşe”, mai spune sursa citată.”
“Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a a
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?