Grecia spune că rambursarea datoriilor către BCE trebuie discutată

2 Martie 2015

Grecia va da prioritate rambursării datoriilor către Fondul Monetar Internațional, dintre care unele ajung la maturitate în luna martie, însă chestiunea rambursării datoriilor către BCE 'este o altă categorie' și trebuie discutată cu creditorii, a declarat ministrul grec de Finanțe, Yanis Varoufakis, într-un interviu acordat AP, potrivit AGERPRES.

Yanis Varoufakis a precizat că autoritățile de la Atena intenționează să demareze discuțiile cu creditorii cu privire la rescadențarea datoriilor pentru a face datoria țării mai sustenabilă, în același timp lucrând la o serie de măsuri de reformă care trebuie definitivate până în luna aprilie.

'Desigur, rambursarea datoriilor către FMI va avea prioritate. Nu vom fi prima țară care nu își va îndeplini obligațiile către FMI. Vom scoate sânge din piatră dacă va fi nevoie și o vom face' a spus Yanis Varoufakis. În schimb, 'rambursarea datoriilor către BCE este o altă categorie și vom stabili acest lucru împreună cu partenerii noștrii și cu instituțiile', a adăugat Varoufakis.

Grecia are de rambursat în luna martie aproximativ 1,5 miliarde de euro către FMI și aproximativ 6,7 miliarde de euro către BCE până la vară. BCE a insistat întotdeauna pe rambursarea integrală a datoriilor și a precizat că nu va accepta o restructurare.Subiecte pe aceeași temăSursă: AGERPRES

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?