Grecia a rambursat datoria de 3,4 miliarde de euro către BCE

20 August 2015
Grecia
Grecia

Grecia a rambursat joi către Banca Centrală Europeană (BCE) o datorie în valoare de 3,4 miliarde de euro, după aprobarea miercuri de către miniștrii de Finanțe din zona euro a noului program de asistență și deblocarea unei prime tranșe de ajutor în valoare de 23 de miliarde de euro către această țară, au declarat pentru AFP surse din apropierea Guvernului de la Atena.

Suma, din care 3,2 miliarde de euro reprezintă principalul și 200 milioane de euro dobânzile, a fost rambursată joi dimineață. În plus, Grecia a rambursat joi și cele 7,16 miliarde de euro reprezentând un împrumut de urgență acordat luna trecută de partenerii din zona euro, împrumut care a permis autorităților de la Atena să-și achite arieratele către FMI precum și plată anterioară către BCE, scrie Agerpres.

Miniștrii de finanțe din zona euro au aprobat miercuri seară deblocarea unei prime tranșe de ajutor pentru Grecia. Această primă tranșă de 23 miliarde de euro este împărțită în 10 miliarde care vor fi plasate într-un cont destinat recapitalizării băncilor grecești și 13 miliarde de euro care îi vor permite Atenei s-și achite datoriile către BCE și FMI. Rămân trei miliarde de euro din această primă tranșă care vor fi acordate în septembrie-octombrie în funcție de reformele puse în aplicare, a precizat vinerea trecută șeful MES, germanul Klaus Regling, după o întâlnire a miniștrilor de finanțe din zona euro la Bruxelles.Subiecte pe aceeași temăSursă: Agerpres

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?