Gigantul Yahoo, plan dur de concedieri şi închideri de activităţi

2 Februarie 2016

Gigantul Yahoo va restructura 15% din personal și va închide mai multe activități.

Directorul general al grupului american Yahoo, Marissa Mayer, va prezenta marți un plan de scădere a costurilor care include reducerea cu 15% a personalului, respectiv aproximativ 1.600 de posturi, și închiderea mai multor activități, informează Wall Street Journal.

Citând surse din interiorul companiei, WSJ susține că acest plan ar urma să fie anunțat după ce Yahoo va da publicității rezultatele pe trimestrul patru 2015, care ar urma să fie făcute publice marți seară după închiderea burselor de pe Wall Street.

Acest plan de restructurare era așteptat având în vedere că în luna octombrie a anului trecut Marissa Mayer declara că grupul vrea să-și revizuiască strategia și să se concentreze pe mai puține produse dar cu o calitate mai mare. La rândul său, președintele Consiliului de Administrație de la Yahoo, Maynard Webb, declara în luna decembrie că un plan strategic ar urma să fie prezentat în paralel cu rezultatele anuale.

Yahoo! a fost înființat în 1994 și în prezent este unul din giganții Internetului cu aproximativ 11.000 de angajați la nivel mondial. Marissa Mayer a fost numită în fruntea Yahoo! în vara lui 2012 pentru a relansa afacerile companiei, afectate în ultimii ani de concurența rețelelor sociale, scrie Agerpres.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?