Gest plin de semnificaţie al Papei Francisc. Ce a făcut în Piazza San Pietro

10 Aprilie 2016
Papa Francisc vrea să vină în România
Papa Francisc vrea să vină în România

Papa Francisc a oferit sâmbătă o îmbrățișare plină de semnificație unui grup de cincizeci de foste prostituate și transsexuali veniți din toate colțurile lumii la Vatican, a informat Sfântul Scaun citat de EFE.

Ziarul 'L'Osservatore Romano' a explicat că îmbrățișarea a fost oferită după ce Papa Francisc a prezidat Audiența extraordinară de sâmbătă cu prilejul Anului Sfânt al Milostivirii care se încheie pe 20 noiembrie.

Acest grup de persoane venite din peste zece țări — neprecizate de ziar — au fost în trecut victime ale prostituției și traficului de carne vie, iar în prezent primesc asistență de la o asociație de solidaritate care operează în zona Reggio Emilia (nordul Italiei), potrivit Agerpres.

Papa a salutat în Piazza San Pietro și trei deținuți la o închisoare din Milano — doi cu condamnare pe viață, al treilea la 15 ani — care i-au trimis o scrisoare Sfântului Părinte și 12.000 de sfinte cuminecături realizate de ei înșiși la închisoare.

Întâlnirea a fost posibilă datorită unui proiect promovat de Fundația Casa dello Spirito e delle Arti, care colaborează cu deținuți în cele mai mari închisori din Italia, la realizarea unor produse de panificație.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?