Geniile care au „păcălit" somnul. Ce tehnici foloseau

15 Aprilie 2019

Probabil că ai auzit de numeroase ori că sunt necesare opt ore de somn pe noapte. Ei bine, sunt oameni care au reușit să revoluționeze lumea cu mai puțin somn de atât. Și rețelele lor sunt fantastice, de aceea ar trebui să știi de ele și ce impact pot avea asupra ta. Printre aceste genii se numără: Nikola Tesla, Leonardo da Vinci şi Salvador Dali. Ei au descoperit rețeta somnului ideal.

Aceste genii au descoperit că nu durata somnului este importantă, ci tehnica folosită. Asta înseamnă că poți dormi mai puțin și să trezești mai odihnit, decât dacă ai fi dormit mai mult.

Totul începe de la strămoși. Somnul lor se baza pe formula: patru ore (prima fază) + două ore (a doua fază) = șase ore. Adică, aceștia dormeau în două momente diferite care erau separate de o perioadă de veghe. Cel mai adesea, perioada de veghe era folosită pentru practicile spirituale.

Buckminster Fuller, vizionar, designer, arhitect, poet, autor și inventator american, își structura programul de somn după următoarea formulă: patru reprize de 30 de minute la fiecare șase ore pentru un total de două ore.

Acesta este una dintre cele mai drastice tehnică de dormit, pentru că presupune un somn structurat în patru faze, adică la fiecare șase ore trebuie să dormi 30 de minute.Cât dormeau Leonardo da Vinci şi Salvador Dali

Cei doi pictori celebri dormeau după următoarea schemă: șase reprize de 20 de minute la fiecare patru ore cu un total de două ore. Acest program de somn ar putea fi descris ca fiind unul foarte eficient și nu foarte drastic. Condiția este să nu întrerupi programul, adică să sari peste o anumită etapă de somn, pentru că astfel te vei simţi obosit.

Programul de somn al lui Churchill, omul care a condus o țară în plin război

Winston Churchill, cel mai important premier britanic, se baza pe o formula destul de dificilă pentru a-și structura programul de somn: cinci ore pe timp de noapte și 1,5 ore în timpul zilei. În total, dormea mai mult, dar structurat un pic altfel decât alții. 

Astfel, la ora trei dimineața, Churchill se ducea la culcare și se trezea la ora opt dimineața, apoi mai dormea aproximativ o oră după-amiază.

„Trebuie să dormi între prânz şi cină, să-ţi scoţi hainele şi să intri în pat. Asta e tot ce fac mereu, să nu crezi că vei lucra mai puţin pentru că dormi în timpul zilei. Vei fi capabil să realizezi mai mult", a spus Churchill.

În fine, mai e și Nikola Tesla, fizician, inginer și excentric al lumii. El dormea câte două sau trei ore pe zi. El se baza pe formula: două ore pe noapte + 20 minute în timpul zilei. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?