Gest impresionant al unui medic din Galați. Vrea să îşi doneze organele

11 Iulie 2018

Un medic gălăţean, rezident la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei”, a făcut o declaraţie notarială prin care îşi dă acordul să îi fie donate organele şi ţesutul în cazul în care va intra în moarte cerebrală.

Gestul medicului Alexandru Nechifor se doreşte a fi un exemplu pentru colegii săi medici, pentru studenţii la Medicină, dar şi pentru toţi cetăţenii. Medicul speră ca numărul donatorilor să crească.

La Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” au avut loc, în ultimii trei ani, trei prelevări de organe. Prea puţin, în condiţiile în care spitalul din Galaţi este pregătit, atât din punct de vedere tehnic, cât şi uman, să preleveze organe. Deşi mii de oameni aşteaptă, în România, un transplant, numărul donatorilor este aproape inexistent.

Un gest impresionant şi pentru cei care aşteaptă un transplant

Gestul medicului rezident i-a impresionat şi pe cei care au nevoie de transplant. „Am probleme de sănătate din copilărie, dar, în ultimele săptămâni, s-au agravat şi mi-aş dori să pot beneficia de un transplant. Cred că este o idee bună ca fiecare persoană să îşi doneze organele într-o situaţie de moarte clinică. Dacă un procent mai mare de persoane şi-ar oferi organele pentru transplant, aş privi viitorul cu o oarecare siguranţă”, ne-a mărturisit Iulian Bunea, un gălăţean de 30 de ani care are nevoie de un transplant de rinichi.

Potrivit lui Alexandru Nechifor, în România în momentul de faţă există peste 5.000 de persoane care aşteaptă un transplant, însă pe parcursul întregului an 2017 au fost numai 65 de donatori, ceea ce înseamnă 3,25 donatori la un milion de locuitori, la jumătate faţă de 2016.

 

Citește continuarea pe realitateadegalati.net.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?