Gabriel Liiceanu, la Realitatea TV. Dialog incendiar cu Rareș Bogdan

11 Februarie 2019
Gabriel Liiceanu, la Jocuri de Putere - 11 februarie 2019
Gabriel Liiceanu, la Jocuri de Putere - 11 februarie 2019
Gabriel Liiceanu, la Jocuri de Putere - 11 februarie 2019 Gabriel Liiceanu, Jocuri de Putere

Scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu a venit la emisiunea "Jocuri de Putere" luni seara, pentru un dialog incendiar cu Rareș Bogdan pe tema "fărădelegilor din spațiul universitar". Emisiunea poate fi urmărită mai jos. 

Filosoful al cărui "Apel către lichele" a cutremurat conștiințele celor care nu se lăsau învinși, dezvăluie, într-un dialog inedit cu Rareș Bogdan, fărădelegile din spațiul universitar. Liiceanu, despre starea jalnică a universităților românești capturate de "găști". Cumetria ca afacere, impostura ca strategie, denunțate de un filosof care nu abandonează lupta. 

"Clasa politică pe care o avem acum, parte fiind agramați la propriu, este produsul indigenței, sărăciei învățământului românesc, a acestora clanuri din universități, a tribalizării și relațiilor de cumetrie. Dacă nu discutăm aceste lucruri și nu ne gândim ce e de făcut, lucrurile nu se schimbă", a spus Gabriel Liiceanu în emisiunea moderată de Rareș Bogdan. Vezi mai jos:

Filosoful Gabriel Liiceanu s-a remarcat în ultimii doi ani de regim PSDragnea prin criticile dure la adresa guvernării și prin luările de poziție împotriva mutilării justiției și luptei anticorupție.Gabriel Liiceanu a participat, alături de Mihai Șora și alți intelectuali, la protestele de stradă și a transmis mesaje prin care cheamă oamenii la protest. A rămas celebru textul „No, hai" de anul trecut al  scriitorului.

„Nu mai e timp de vorbe multe. Nu mai e timp de piruete literare. Când există conștiința comună a primejdiei, când ființa unui popor este amenințată așa cum e amenințată astăzi România, cuvintele trebuie să fie puține. În 1848, când s-a așezat în fruntea moților săi în Munții Apuseni și a pornit spre Blaj, Avram Iancu a ținut cel mai scurt discurs din câte au existat vreodată. A ieșit în tinda casei (din Câmpeni?), și-a scuturat șuba de pe umeri și a spus: „No, hai!" Știau toți ce vor, știau toți care e primejdia de care aveau să se apere. „No, hai!" trebuie să spunem și noi azi. Nu mai e nimic de dezbătut, nimic de lămurit. Infractorii noștri din Parlament au trecut la next level. Felul în care au mutilat Codul Penal al țării nu mai e menit doar să-i scape pe ei de pușcărie. E menit să ne distrugă pe toți. Vor să ne distrugă pe toți. E născut din indiferență și ură la adresa propriului popor. No, hai!", a scris Gabriel Liiceanu în decembrie 2017.

De la ora 22.30 la "Jocuri de Putere": comedia sinistră a bugetului, delirul apocaliptic al slugoiului Bacalbașa contra lui Iohannis și cuțitul pe care îl înfinge Gargamel în spatele justiției, în analiza unor invitați onești.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Oancea Servilia
12 Feb 13:19
Asteptam "Liiceanu si Plesu" la Realitatea TV!
Răspunde
0 0
Vlad
11 Feb 20:29
Editura comunista neo comunista si cu umbre de capitalism care a beneficiat in repetate randuri de scutiri de impozite si taxe, ilegal de altfel, are tupeul sa mai scoata capul din WC-ul in care se afla. Ciudat este cum R Bogdan sta de vorba cu dinozaurul asta, sau l-a obligat Gusa.
Răspunde
0 0
Teodoru Costel Emil
11 Feb 18:00
„No, hai!"EDITURA POLITICA "inapoi"
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?