Fresh Refresh: Plantele, remediu cu reguli

20 Martie 2018
Fresh Refresh: Plantele, remediu cu reguli
Fresh Refresh: Plantele, remediu cu reguli

În secolul vitezei, mulţi dintre noi se întorc la remediile bunicilor, care - spun specialiştii - funcţionează, dar nu peste noapte. Ci, blând şi subtil.

Dar, tot medicii ne atrag atenţia că natural nu înseamnă mereu sigur. Remediile din plante pot duce la reacţii alergice sau pot împiedica anumite medicamente să-şi facă efectul. Ca să ne tratăm natural, ar fi bine să ţinem seama de câteva reguli simple. Plantele sunt tratament doar pentru afecţiuni minore. Trebuie luate în cantităţile şi pe perioada recomandată. Indicat e să le cumpărăm din surse autorizate, de la companii specializate, nu de la colţ de stradă. Şi, înainte de a începe un tratament putem lua o cantitate mai mică decât doza recomandată pentru a vedea cum reacţionează organismul nostru.

Remediile pe bază de plante nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează. Iar părinţii trebuie să-şi trateze naturist puştii doar după ce au consultat un medic şi au primit îndrumarea lui.

Când cumpăraţi pastile din plante, citiţi eticheta cu atenţie. Ideal este să specifice că sursa compoziţiei este agricultura organică şi obligatoriu trebuie să afişeze conţinutul exact din planta respectivă.

Ca orice tratament făcut după ureche sau sfaturile lui Google, nici tratamentul pe bază de plante nu rezolvă o problemă dacă nu respectă regulile date de specialişti.  

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?