Francul elvețian, creștere RECORD. Zeci de persoane au protestat în față la BNR

15 Ianuarie 2015

Zeci de persoane au protestat joi seara în față la BNR din cauza creșterii francului elvețian. Francul elveţian a crescut la 4,32 de lei. 150.000 de români au credite în franci elveţieni.

Francul elveţian a fost cotat de banca centrală, joi, la 4,3287 lei. Saltul brusc al francului se petrece ca urmare a unei decizii a Băncii Centrale a Elveției de a renunța la plafonul minim de 1,2 franci pentru un euro.

În aceste condiții, francul sare "peste noapte" de la cursul de 3,74 de miercuri la un curs de aproape 5 lei pentru un franc.

Foarte mulți români sunt împrumutați în franci elvețieni, iar deprecierea leului în raport cu francul îi afectează în mod serios.

Din totalul românilor care au credite, 5% sunt împrumutați în franci elvețieni, spune consilierul BNR Adrian Vasilescu.Pe piața interbancară, francul elvețian a ajuns chiar la 6,5 lei pentru un franc.

"Este o veste foarte neplăcută pentru zecile de mii de creditați în franci elvețieni", spune avocatul Adrian Cuculis, specializat în procese legate de abuzurile băncilor.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
16 Jan 22:04
Prostia si domnia se platesc.
Răspunde
1 -4
dan
16 Jan 08:56
Trebuie sa iesim in strada pana cand se ia o masura altfel noi cei 5 la suta nu contam
Răspunde
8 -4
Dan
16 Jan 07:28
Nu ar trebui sa facă scandal acești oameni si nici sa ceara ajutor la BNR pt ca atunci cand au ales sa se împrumute in aceasta valuta datorită faptului ca avea un curs mic a fost bine!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?