Gheorghe Ialomiţianu: Eugen Teodorovici l-a plagiat pe Victor Ponta

17 Iulie 2015

Gheorghe Ialomiţianu, fost ministru de Finanţe, a subliniat în cadrul unui editorial care sunt greşelile pe care Eugen Teodorovici le-a făcut în privinţa noului Cod Fiscal, acuzându-l că i-a mințit pe români că a obținut acordul partenerilor europeni, iar la câteva ore de la minciuna transmisă românilor de ministrul de Finanțe, reprezentantul Comisiei Europene a spus că sunt semnale de îngrijorare cu privire la măsurile de relaxare fiscală cuprinse în noul Cod Fiscal existând pericolul ca în 2016 deficitul bugetar al României să depășească 3%.  

Iată editorilaul în care Ialomiţianu îl acuză pe Teodorovic că l-a plagiat pe Victor Ponta, minţind:

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici în loc să demonstreze românilor și partenerilor noștri europeni că măsurile de relaxare fiscală din Codul Fiscal sunt sustenabile și nu afectează deficitul bugetar se rezumă să susțină că aceste măsuri sunt foarte bune pentru mediul de afaceri și români. La fel a procedat și șeful său de guvern Victor Ponta și fostul ministru de Finanțe Ioana Petrescu atunci când în faţa Președintelui au susținut reducerea cu 5 pp a CAS la angajator. Mai mult decât atât ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a învățat foarte repede de la șeful sau de guvern Victor Ponta că este mai ușor să minți decât să manifești profesionalism și responsabilitate în implementarea acestor măsuri de relaxare fiscală necesare mediului de afaceri, pentru relansarea creșterii economice în mod sustenabil și asigurarea unei creșteri reale a puterii de cumpărare a românilor.

De exemplu la ultima ședința a ECOFIN-ului ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici nu a reușit să convingă partenerii noștri europeni că masurile de relaxare fiscală cuprinse în noul Cod Fiscal pot fi implementate fără a pune în pericol stabilitatea finanțelor publice și echilibrele macroeconomice. În loc să își ceară scuze românilor pentru prestația jenantă de la ședința ECOFIN-ului ministrul de Finanțe Teodorovici i-a mințit pe români că a obținut acordul partenerilor europeni.

La câteva ore de la minciuna transmisă românilor de ministrul de Finanțe  reprezentantul Comisiei Europene a spus că sunt semnale de îngrijorare cu privire la măsurile de relaxare fiscală cuprinse în noul Cod Fiscal existând pericolul ca în 2016 deficitul bugetar al României să depășească 3%. Este greu de conceput cum ministrul de Finanțe Teodorovici va mai putea sta la masă cu miniștrii de Finanțe din celelalte țări ale Uniunii Europene după prezentarea în spațiul public a rezultatelor discuțiilor despre situația financiară a  României în mod denaturat. Nu este prima dată când ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici îi minte pe români. De exemplu se laudă cu încasări bugetare astronomice pe primul semestru din 2015 deși conform datelor furnizate de Ministerul de Finanțe în această perioadă încasările sunt cu 3 miliarde de lei mai mici decât prevederile bugetare iar investițiile sunt mai mici cu 14 miliarde lei față de prevederile bugetare. Din păcate tăierile de investiții publice au ca efect reducerea salariilor și a locurilor de muncă din sectorul privat anulând în mod considerabil beneficiile urmărite prin reducerea tva-ului de la 24% la 9% la alimente. Guvernul Ponta ne-a obișnuit încă de la instalarea la Palatul Victoria că politica sa se bazează pe urmatorul principiul „să dea cu o mână și să ia cu două” . De exemplu toate indexările de pensii și majorarea nesemnificativă a unor salarii s-au bazat pe creșterea impozitelor și taxelor locale, introducerea taxei pe stâlp și a taxei de 7 eurocenți pe carburanți. Ultima măsură luată de Victor Ponta bazată pe acest principiu a fost majorarea cu 12% a prețului la gaze pentru consumul casnic, care practic a anulat reducerea prețurilor la alimente în urma aplicării cotei de 9% la TVA. Apar motive de îngrijorare că măsurile de relaxare fiscală propuse de către guvernul Ponta în noul Cod Fiscal nu aduc bunăstare românilor așa cum se laudă Victor Ponta.Victor Ponta și Eugen Teodorovici mai au timp sa salveze măsurile de relaxare fiscală cuprinse în noul Cod Fiscal prin prezentarea în mod profesionist și responsabil a măsurilor necesare implementării reducerii de impozite și taxe, în așa fel încât acestea să asigure o creștere economică sustenabilă, iar românii să beneficieze din plin în urma implementării acestor măsuri. Cred că atacurile suburbane în spațiul public ale lui Victor Ponta și ale altor lideri PSD în legătura cu posibila nepromulgare a Codului Fiscal nu fac decât să creeze mai multă instabilitate politică cu efecte devastatoare asupra mediului de afaceri și a vieții de zi cu zi a românilor.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?