"Faust" regizat de Silviu Purcărete a obţinut un succes notabil la festivalul de la Edinburgh

26 August 2009
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV Foto: Realitatea TV
Regizorul Silviu Purcărete şi trupa teatrului Radu Stanca din Sibiu care au prezentat spectacolul Faust de Goethe, au obţinut un succes de proporţii la festivalul de la Edinburgh. Cronicarul ziarului "The Observer" a scris: mi-aş vinde sufletul pentru a mai vedea odată acest spectacol.

Jurnaliştii britanici au apreciat reinterpretarea în viziune modernă a tragediei, elementele vizuale, dar mai ales prestaţia actriţei Ofelia Popii, care joacă rolul lui Mefistofel. Ea a fost distinsă cu Herald Angel, distincţie pentru cei care impresionează juriul.

"Faust s-a lipit ca smoala fierbinte de pielea goală. Această producţie românească ne-a hipnotizat şi ne-a subjugat pe cei mai mulţi dintre noi, iar pe mine m-a lăsat cu o tristeţe: s-ar putea să nu mai văd niciodată în viaţa mea un spectacol de teatru mai mare. Credeam că văzusem şi până acum teatru, dar nu, de-abia acesta este teatrul adevărat", a continuat cronicarul britanic în "The Observer".Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?