Experimentul Tesla! Hackerii au pus ochii pe maşinile inteligente

27 Decembrie 2015

De ce să mai conduci tu maşina când o poate face foarte bine computerul de bord? De ce să nu ai la bord echivalentul mobil al unei tablete de ultimă generaţie, capabilă să analizeze evoluţia automobilului şi să îţi dea sfaturi în privinţa condusului?

Cam aşa arată viitorul în industria auto. Numai că, atunci când vorbim de o maşina cu şofer automat, există şi multe pericole.
Noua modă în industria auto este conectarea automobilelor la computere capabile să preia mare parte din sarcinile şoferului. Numai că, dupa cum a demonstrat Nitesh Dhanjani, un reputat specialist în securitate, noile modele de smart-car-uri, precum Tesla, pot foarte uşor să devină ţinta hackerilor.

Potrivit acestuia, software-ul instalat pe aceste automobile are numeroase breşe de securitate care pot fi exploatate foarte uşor de hackeri, în aşa fel încât să le controleze de la distanţă.
Află detalii de pe GadgetReport.roSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?