Exerciţii militare ruso-chineze: militarii sfâşie cu dinţii iepuri vii

18 Aprilie 2009
Foto: warnewsradio.org
Foto: warnewsradio.org
China, Rusia, Kazahstan, Tadjikistan şi Kîrgîzstan au participat la exerciţii militare sâmbătă, primele de acest gen de când Kîrgîzstanul a anunţat în februarie că va închide baza americană de pe teritoriul său.

Baza din Manas are un rol important pentru trupele din Afganistan, iar închiderea ei perturbă planurile preşedintelui Barack Obama de a trimite trupe suplimentare.

Rusia consideră Asia Centrală parte a zonei sale tradiţionale de influenţă şi este îngrijorată de prezenţa occidentală tot mai mare din regiune.

Circa 1.000 de militari au participat la exerciţiile care au avut loc la 50 kilometri sud de capitala Tadjikistanului, Duşanbe, sub auspiciile Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai. Numai Uzbekistanul a refuzat să participe, spunând că serviciile sale speciale sunt ocupate cu alte evenimente, planificate înainte de anunţarea exerciţiilor.

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a sugerat că ţările din Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai ar trebui să aibă un cuvânt mai greu de spus în eforturile internaţionale de pacificare a Afganistanului, dar analiştii au spus că închiderea bazei din Manas ar trebui interpretată ca oferta Moscovei către Washington de a revizui regulile regionale ale jocului.

Scenariul exerciţiilor militare prezenta membri Al-Qaida care trecuseră graniţa din Afganistan şi ocupaseră o uzină chimică, luând ostatici. Militarii au eliberat "ostaticii" cu ajutorul unor avioane şi paraşutişti. În timpul exerciţiilor, militari ai Tadjikistanului şi-au demonstrat capacitatea de a sfâşia, cu dinţii şi cu mâinile goale, un iepure viu. Un alt soldat a smuls capul unui şarpe de mici dimensiuni şi l-a mâncat.

Subiecte pe aceeași temăSursă: NewsIn

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?