Alegeri europarlamentare 2019, referendum pe justiție. Cum arată buletinele de vot

25 Mai 2019
Alegeri europarlamentare 2019, referendum pe justiție. Cum arată buletinele de vot
Alegeri europarlamentare 2019, referendum pe justiție. Cum arată buletinele de vot
Alegeri europarlamentare 2019, referendum pe justiție. Cum arată buletinele de vot Alegeri europarlamentare 2019. Cum arată buletinul de vot - Foto: AEP Alegeri europarlamentare 2019. Cum arată buletinul de vot - Foto: AEP

Alegeri europarlamentare. Referendum justitie. Cum arată buletinul de vot. Duminica aceasta, pe 26 mai 2019, românii îi aleg pe cei care îi vor reprezenta în Parlamentul European. În aceeași zi, deci tot pe 26 mai 2019, românii pot participa la referendumul pentru justiție. Vezi, în materialul următor, cum arată buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare.

Alegeri europarlamentare 2019. Cum arată buletinul de vot. Pe 26 mai 2019, românii care vor merge la vot vor avea 3 buletine de vot diferite, pentru fiecare fiind câte o urnă de vot.

Printr-un buletin de vot, românii își pot exprima votul pentru alegerile europarlamentare 2019. Pe celelalte două buletine de vot se vor regăsi cele două întrebări formulate de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul pe justiție.

Foarte important! Cele trei buletine de vot vor fi introduse în trei urne de vot separate. Introducerea unui buletin în altă urnă decât urna destinată NU va atrage nulitatea, a anunțat Biroul Electoral Central (BEC).

Alegeri europarlamentare 2019. Klaus Iohannis, la vot. ANUNȚ de ultimă oră, după ce a votat

Alegeri europarlamentare. Cum arată buletinul de vot. Autoritatea Electorală Permanentă a publicat deja modelul buletinului de vot pentru alegerile europarlamentare, pe pagina sa de Facebook. Vi-l prezentăm și noi, în cele ce urmează.

Cum arată buletinul de vot. În primul rând, trebuie să știți că buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare 2019 are 8 (opt) pagini, în total, astfel: pe prima pagină, numită copertă, se menționează faptul că buletinul de vot respectiv servește alegerii membrilor României în Parlamentul European; pe a doua pagină, găsim o legendă cu explicații: putem alege din 13 formațiuni politice și 3 candidați independenți (în total avem 16 opțiuni); pe următoarele 4 pagini ale buletinului de vot sunt chenare cu însemnele partidelor și alianțelor politice în care sunt trecute NUMELE tuturor candidaților de pe listele de vot. În ultimele 3 chenare apar independenții; ultimele două pagini ale buletinului de vot sunt GOALE. 


Referendum pentru justiție. Cum arată buletinul de vot pentru referendum

La referendumul pe justiție, cetățenii cu drept de vot sunt chemați să se pronunțe prin DA sau NU cu privire la următoarele două întrebări:

1. Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?

2. Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?

Și în acest caz, Autoritatea Electorală Permanentă a dat publicității, tot pe pagina sa de Facebook, modele de buletin de vot pentru Referendumul Național din data de 26 mai 2019:


Europarlamentare 2019. Cum votăm la alegerile de duminicăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
frentiu adrian
26 May 09:34
succes la votare,sä castige AI NOSTRII...!!!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?