Episcopul de Huşi, huiduit după ce a coborât dintr-un bolid de lux. Cât cere pentru un pomelnic

13 Mai 2015
Episcopul de Huşi
Episcopul de Huşi

Preţul plătit de enoriaşii vasluieni pentru bolidul de zeci de mii de euro cu care se etalează episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, este peste puterea de susţinere a credincioşilor.

Preasfinţitul Corneliu Bârlădeanu şi-a făcut apariţia ieri la Protopopiatul Bârlad cu un SUV de zeci de mii de euro marca Volkswagen, cu şofer personal şi un aghiotant în sutană care a avut grijă să-i deschidă uşa şi să-i ţină la distanţă pe enoriaşii veniţi să-i înmâneze personal un memoriu.

Aproximativ 20 de enoriaşi ai bisericii “Sfântul Spiridon” Bârlad, majoritatea pensionari, care au sperat să vorbească cu episcopul s-au arătat indignaţi de atitudinea acestuia.

Credincioşii au venit să ceară să le fie adus înapoi preotul Sorin Chirvase înlăturat din parohie în postul Crăciunului 2014, scrie Adevarul.ro.După înlăturarea acestui preot, enoriaşilor li s-au impus adevărate biruri pentru a-şi pomeni morţii şi viii.

“De la Paştele Blajinilor până pe 21 noiembrie se pun pomelnice pentru morţi. Ni s-a cerut câte 100 de lei ca să primească pomelnicul. Dacă nu îl plăteam, nu îl citea. Preotul mi-a spus să vin şi sâmbăta şi duminica să plătesc pomelnic şi pentru vii şi pentru morţi. Am pensie de 600 de lei, nu am de unde să dau atâţia bani. Ei se lăfăie în maşini de lux, nu se gândesc la bieţii oameni”, a spus indignată Constanţa Podoleanu, arătând către bolidul episcopului, dar şi a altor preoţi veniţi la întrunire.

Episcopul Corneliu Bârlădeanu i-a ignorat complet pe bătrânii nemulţiumiţi şi a coborât după ce un preot i-a deschis uşa, a trecut pe lângă copiii îmbrăcaţi în costume populare care îl aşteptau la intrare cu pâine şi sare. Nu a stat nicio secundă să-i binecuvânteze pe credincioşi ori să le asculte păsurile.

Oamenii au rămas cu memoriul în mână şi şi-au exprima verbal nemulţumirile. Nu au lipsit huiduielile şi cuvintele grele: "huo", "hoţii", "daţi-ne bisericile înapoi" etc.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?