Emoții pentru șefa ÎCCJ. Tarcea află azi dacă scapă de procesul disciplinar

10 Iunie 2019

Cristina Tarcea este judecată disciplinar pentru refuzat nejustificat de îndeplinire a unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. Astăzi se va afla dacă instanța admite excepţia nulităţii acţiunii disciplinare invocate de Cristina Tarcea.

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM urmează să se pronunţe, în şedinţa de luni, 10 iunie, în procesul în care preşedintele ÎCCJ, judecătoarea Cristina Tarcea, este judecată disciplinar pentru refuzat nejustificat de îndeplinire a unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Concret, Secţia trebuie să decidă dacă admite excepţia nulităţii acţiunii disciplinare invocate de Cristina Tarcea. Şefa ÎCCJ a invocat încălcarea principiului repartizării aleatorii a sesizării la Inspecţia Judiciară. Dacă excepţia va fi admisă, judecata la CSM se va încheia, iar decizia va putea fi contestată la un complet de 5 judecători la ÎCCJ. Dacă excepţia invocată de Tarcea va fi respinsă, CSM urmează să judece cauza pe fond, în şedinţele ulterioare.

Inspecţia Judiciară a anunţat, în decembrie 2018, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de judecătorul Cristina Tarcea, pentru că a refuzat nejustificat îndeplinirea unei îndatoriri de serviciu şi pentru nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Astfel, inspectorii judiciari au reţinut că preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018.Inspecţia Judiciară arată că, prin refuzul de a implementa dispoziţiile legale, 40 de cauze de competenţa completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?