Emil Boc: Liberalii au topit la cazino banii munciţi de români

13 Mai 2009
Foto: gandul.info
Foto: gandul.info
"Eminenţa politică şi economică a PNL-ului a dat României cea mai şocantă prăbuşire economică din ultimii 20 de ani. PNL a transformat o creştere economică de 7,8% într-un deficit bugetar de 5,4%. Cu alte cuvinte, banii munciţi de români au mers la buget, iar liberalii i-au topit ca la cazino şi ne-au lăsat pe toţi datori", a declarat, miercuri, Emil Boc.

"România, din nefericire, riscă acum, din cauza guvernării iresponsabile a PNL-ului, amenzi de miliarde de euro şi sancţiunea posibilă a tăierii unor fonduri europene", a avertizat Boc. "Guvernul PSD - PD-L pe care-l reprezint este obligat să reducă deficitul bugetar pentru a încerca să evite sancţiunile financiare care planează asupra României", a completat primul ministru.

În opinia primului ministru, acesta ar fi şi paradoxul moţiunii de cenzură "Marea păcăleală PSD - PD-L": "În fapt, cei care iniţiază această moţiune sunt cei care sunt vinovaţi de declanşarea procedurii de deficit excesiv şi de situaţia dificilă economică pe care au lăsat-o la sfârşitul anului 2008. Cu alte cuvinte, hoţul strigă "Hoţul!", a acuzat Boc.

Emil Boc crede că PNL este cel care ar trebui să dea socoteală românilor pentru "modul iresponsabil" în care au cheltuit, în trimestrul 4 al anului 2008, 4,5 miliarde de euro. "A fost cea mai neagră perioadă din istoria finanţelor româneşti", a completat premierul. "România va împrumuta de la CE 5 miliarde de euro. PNL a cheltuit în trei luni 4,5 miliarde de euro, adică a cheltuit, în trei luni de zile, ceea ce noi am împrumutat, pentru doi ani, de la Comisia Europeană. Asta înseamnă iresponsabilitate în administrarea banului public", a acuzat şeful Guvernului, în discursul de răspuns la moţiunea de cenzură depusă de PNL şi UDMR.

Boc a adăugat că PNL trebuie să explice cum a ajuns deficitul bugetar anul trecut la 5,4% din PIB, în condiţiile în care Trezoreria a fost "golită", utilizându-se până şi banii acumulaţi din privatizare, precum şi modul în care s-a reuşit reducerea ratigului de ţară sub categoria "investement grade".  Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?