Război total DNA - M.A.I. Carmen Dan anunță o măsură juridică

26 Martie 2018
Carmen Dan, în uniformă personalizată la inundaţii. Ce scria pe aceasta
Carmen Dan, în uniformă personalizată la inundaţii. Ce scria pe aceasta

Ministrul  de Interne, Carmen Dan, a declarat luni că a primit un răspuns la cererea adresată şefei DNA de a înceta detaşarea a doi poliţişti judiciari la DNA Ploieşti. Ministrul susţine că solicitarea i-a fost refuzată de Direcţia Naţională Anticorupţie şi susţine că se gândeşte chiar la "o soluţie juridică" pentru rezolvarea acestui conflict interinstituţional.

"Am primit un răspuns. Că nu se aprobă detaşarea. Se invocă acelaşi text de lege pe care l-am invocat noi pentru analizarea încetării detaşării. Ne vom gândi la o soluţie juridică. Evident, cred că era o dovadă de transparenţă decizională pentru a permite angajatorului să dispună verificările necesare asupra celor doi poliţişti.", a spus Carmen Dan, potrivit Antena 3.

Cererea ministrului de Interne vizează doi poliţişti judiciari de la DNA Ploieşti, care au apărut în înregistrările publicate de Vlad Cosma. Este vorba de comisarul șef de poliție Iordache Mihai și comisarul șef de poliție Florea Gabriela.

Potrivit OUG 43/2002 privind Direcția Națională Anticorupție revocarea din funcție, înaintea împlinirii termenului de detașare, a polițiștilor de poliție judiciară detașați la DNA se face prin ordin motivat al procurorului șef.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?