Echipa Realitatea TV a pătruns în palatul prezidențial din Kiev

22 Februarie 2014
Echipa Realitatea TV a pătruns în palatul prezidențial din Kiev
Echipa Realitatea TV a pătruns în palatul prezidențial din Kiev
FOTO: REALITATEA TV

Confuzie în Ucraina. Nimeni nu ştie unde se află preşedintele Viktor Ianukovici. Purtătorul său de cuvânt a declarat că se află la Harkov, într-o vizită de lucru, dar nimeni nu l-a văzut acolo. Opoziţia spune că de fapt preşedintele a fugit din ţară şi s-ar fi refugiat în Emiratele Arabe Unite. 

Nici despre soarte miniştrilor cabinetului interimar nu se ştie nimic. Singura putere funcţională este Parlamentul, care şi-a ales şi un nou preşedinte, un reprezentant al Opoziţiei. În aceste condiţii, o rezoluţie pentru demisia lui Viktor Ianukovici devine doar o chestiune de timp. Restul instituţiilor de stat sunt sub controlul manifestanţilor, inclusiv palatul prezidenţial, abandonat şi de gărzi şi de angajaţi.

Kievul nu mai este al lui Viktor Ianukovici, este al poporului. Palatul prezidenţial este pustiu. Gărzile şi-au părăsit posturile, iar curtea şi clădirea sunt deschise oricui. 

Protestatarii din Euromaidan s-au organizat în gărzi civile pentru a proteja patrimoniul din reşedinţa de stat. Acum ei sunt responsabili pentru clădirea care până ieri era punctul de comandă al lui Viktor Ianukovici. 

Situaţia este calmă la Kiev. Aproape toate clădirile publice sunt ocupate de manifestanţi. Nimeni nu le mai opune rezistenţă acum.Despre Viktor Ianukovici se ştie că ar fi la Harkov, un oraş din estul ţării, aflat aproape de graniţa cu Rusia. Acolo se desfăşoară o reuniune a liderilor politici din regiune, afiliaţi viziunii rusofone a lui Viktor Ianukovici. Totuşi purtătoarea de cuvânt a preşedintelui susţine că acesta nu va participa la dezbateri.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
om normal
22 Feb 18:14
Legat de titlu...prin efractie, ca orice roman care se respecta?
Răspunde
0 0
Asta astepta intreaga planeta.
22 Feb 17:11
E bine! Daca echipa de la Realitatea a patruns in palatul prezidential, e foarte bine! De-acum treburile se vor aseza la locul lor, se va face dreptate in intreaga Ucraina. Asta astepta intreg mapamondul, ca echipa de la Realitatea sa patrunda in palat.
Răspunde
0 -1
LATRINA 3 SI CRIMINALUL IANUCOIVICI
22 Feb 16:02
DICTATORUL A FUGIT...PARCA NE-AM INTOARCE IN TIMP CU 25 DE ANI...LA BUCURESTI...SA SPERAM CA NU APAR TERORISTII LUI ILICI KGB...CARE TRAGEAU DIN TOATE POZITIILE IN PREA DEZORIENTATUL SI NAIVUL POPOR ROMAN...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?