E absolut ULUITOR! Tu știi ce poate face creierul tău?

24 Iunie 2019

Creierul uman. Poate cel mai fascinant organ, îndelung studiat de cercetători. Iată câteva lucruri absolut fascinante despre creier, pe care nu ți le spune nimeni.

1. Creierul uman consumă 20% din oxigenul din organism, dar reprezintă doar 2% din masa corporală.

2. Creierul uman poate genera 10-25 de wați, suficient cât să aprindă un bec. Centrul de comandă al organismului este ca o super-rețea de semnale electrice. În fiecare secundă, el procesează și transmite milioane de mesaje întregului corp uman.

3. Creierul se maturizează complet doar în adolescența târzie. Empatia, capacitatea de a face mai multe lucruri deodată și capacitatea de a lua decizii raționale sunt printre ultimele care se dezvoltă. Mai mult, unele studii au arătat că dezvoltarea creierului poate dura chiar până la 20 de ani.

4. Creierul uman este mai activ când dormim decât atunci când suntem treji. Spre exemplu, în timpul somnului, creierul poate procesa informații și se pregătește pentru diverse activități. Practic, uneori el ia decizii în timp ce noi suntem inconștienți. Așa că nu degeaba se spune că noaptea e un sfetnic bun.5. Creierul este cel mai gras organ din corpul uman. Aproximativ 60% din creierul uman este grăsime. Astfel, creierul este organul cu cea mai mare concentrație de grăsime din corpul unui adult sănătos.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
andrei
25 Jun 07:04
creierul meu poate face diferenta intre o stire p r o a s t a si poate sa il evalueze pe cozmin gusa ca a fi un sub mediocru..
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?