Dunărea a depășit cu 10 cm cota de inundație la Brăila

14 Iunie 2019

Dunărea a depăşit astăzi cu 10 cm cota de inundație pe sectorul de pe raza județului Brăila, scrie Realitateadebraila.net.

Nivelul Dunării la Brăila a atins cota de 620 cm, cu 10 centimetri față de cota de ieri, când s-a atins cota de inundaţie. Nivelul Dunării nu pune în pericol, deocamdată, digurile din judeţ, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Dunărea Brăila, col. Ştefan Stoian.

Cota la mira Brăila este astăzi de 620 de centimetri, cu 10 centimetri mai mare decât în ziua precedentă, la un debit al Dunării de 12.670 mc/s.

În judeţul Brăila sunt şase sectoare de dig în faza a II-a de apărare şi nouă în faza a III-a de apărare, cu apa urcată la mai mult de un metru din înălţimea taluzului.

„Nu sunt zone afectate. Sunt infiltraţii pe sub corpul digurilor pe braţele Măcin şi Vâlciu. În Insula Mare a Brăilei au fost neutralizate cinci grifoane. Se monitorizează permanent cursul fluviului şi construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor. Conform INHGA, cotele vor mai creşte până pe data 15 iunie, până la 616 cm, după care urmează o scădere„, a declarat Ştefan Stoian

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?