Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Revoluției. Urmărirea penală, extinsă

17 Aprilie 2018
Iliescu la Parchetul general
Iliescu la Parchetul general
Iliescu la Parchetul general Reacţia lui Ion Iliescu, după ce Iohannis a respins numirea lui Sevil Shhaideh: "Din păcate..."

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Revoluției pentru crime contra umanității. După o oră de audieri, fostul președinte a aflat că Parchetul General a extins urmărirea penală împotriva sa. Parchetul susține că Ion Iliescu a acceptat măsuri militare, unele cu caracter diversionist. Ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a făcut-o.

Procurorii militari ai Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru crime contra umanității față de suspectul Ion Iliescu, la data săvârșirii faptelor membru și președinte al Consiliului Frontului Salvării Naționale (CFSN).

În decembrie anul trecut, Parchetul Militar anunţa că, în urma administrării de probe în dosarul Revoluţiei, concluzia anchetatorilor este că în decembrie 1989 nu a existat vid de putere.

Procurorul militar Marian Lazăr declara atunci că a existat o diversiune militară începând cu seara zilei de 22 decembrie 1989, aceasta fiind principala cauză a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri.

În plus, procurorii au identificat, inclusiv prin probe testimoniale, sursa sunetului cu efect de panică (emis la data de 21 decembrie 1989, în timpul discursului lui Nicolae Ceauşescu), care a contribuit, alături de alte elemente, la dezorganizarea mitingului din Piaţa Palatului şi la declanşarea protestelor în Bucureşti.

Totodată, procurorii susţineau că au existat diversiuni exercitate asupra cadrelor de comandă ale UM 01417 Târgovişte, locaţia unde s-a aflat cuplul Ceauşescu, dar şi ordine venite de la vârful ierarhiei militare privind eliminarea fizică a cuplului prezidenţial.

În plus, până la execuţia celor doi, la data de 25 decembrie 1989, au fost identificate trei tentative de lichidare fizică a acestora.

Anchetatorii precizau că au fost clarificate circumstanţele şi împrejurările privind pregătirea judecării în regim de urgenţă a fostului preşedinte şi a soţiei acestuia, judecarea propriu-zisă, motivaţiile reale care au stat la baza acestei acţiuni şi, mai apoi, executarea soţilor Ceauşescu.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Today ToLate
18 Apr 13:08
Abia i s-au adus la cunostinta acuzatiile, nu va faceti iluzii, nu va face nici o zi de puscarie, la cat dureaza un astfel de proces, la cat se poate el prelungi, realist vorbind, nu e nici o sansa. In afara de ceva publicitate la tv si putina soap opera, nu se va ajunge la nici o concluzie, iar noi cei ramasi ne vom complace in aceeasi cloaca, atat de familiara...
Răspunde
0 0
Stefan
18 Apr 06:03
Ar fi mai bine că organele de drept să se autosesizeze împotriva lui Dragnea.Asta trebuie condamnat pentru genocid economic împotriva poporului român si pentru tentativa de distrugere a statului de drept...până nu este prea târziu.
Răspunde
0 0
Dan
17 Apr 10:42
„Mai bine mai târziu decât niciodată!” Este extrem de important pentru toți românii să se facă un proces corect, nepărtinitor și fără omisiuni asupra revoluției din decembrie 1989 și asupra mineriadelor din 1990, în care fostul președinte Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și ceilalți decidenți să răspundă și să primească răsplata pentru moartea, rănirea, dezinformarea, înșelarea și manipularea atâtor concetățeni, pentru deturnarea sensului evoluției țării de la adevăr, dreptate și bună organizare spre diversiune, minciună, haos, furăciune și distrugere. Chiar și pentru pagubele materiale provocate în consecință. Doamne ajută!
Răspunde
0 0
Dan
18 Apr 07:29
4 Cine sa-l faca ??? Atata vreme cat TOTI sunt impartiti in diverse "tabere" care urmaresc scopuri diverse !!! Va fi un "nou spectacol" mediatic !!! Mi-e sila.
0 0
Popescu daniel
17 Apr 09:55
Domnul Iliescu sa faca puscarie pentru mineriada, sau sa plateasca bani grei pentru ca multi oameni au murit atunci.
Răspunde
0 0
Dan
17 Apr 10:45
6 „Mai bine mai târziu decât niciodată!” Este extrem de important pentru toți românii să se facă un proces corect, nepărtinitor și fără omisiuni asupra revoluției din decembrie 1989 și asupra mineriadelor din 1990, în care fostul președinte Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și ceilalți decidenți să răspundă și să primească răsplata pentru moartea, rănirea, dezinformarea, înșelarea și manipularea atâtor concetățeni, pentru deturnarea sensului evoluției țării de la adevăr, dreptate și bună organizare spre diversiune, minciună, haos, furăciune și distrugere. Chiar și pentru pagubele materiale provocate în consecință. Doamne ajută!
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?