Dosarele de mare corupţie, verificate de Inspecţia judiciară

10 Mai 2018

Inspecţia Judiciară declanşează un control tematic privind dosarele de mare corupţie aflate pe rolul instanțelor judecătorești în 2018.

Controlul se va realiza şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi la toate curţile de apel şi instanţele arondate, inclusiv la instanţele militare, anunţă un comuniact al instituţiei.

Verificările vor viza dosarele având ca obiect atât infracțiuni de corupție cât și infracțiuni asimilate acestora pentru care fie inculpații sunt persoane cu funcţii de demnitate publică (parlamentari, miniştri, secretari de stat, conducători ai autorităţilor administrative centrale, prefecţi, consilieri judeţeni etc.), fie valoarea prejudiciului este mai mare de 50.000 lei.

De asemenea, vor fi verificate dosarele de mare corupție aflate pe rolul instanțelor judecătorești, indiferent de stadiul procesual, inclusiv cele care nu au fost încă soluţionate definitiv, precum și dosarele care sunt susceptibile de exercitarea recursului în casație.

Rezultate contoralelor vor ajunge la secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii până la 19 aprilie anul viitor.sursă foto: FB/Inspecţia JudiciarăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?