Dosar penal pentru distrugere după ce o adolescentă a zgâriat Coloana Infinitului

11 Aprilie 2017
Coloana Infinitului - FOTO: flickr.com, atelierif
Coloana Infinitului - FOTO: flickr.com, atelierif

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru distrugere după ce o fată în vârstă de 16 ani, din Drobeta Turnu Severin, a zgâriat Coloana Infinitului, scriindu-și numele pe monument.

Potrivit Agerpres, un incident asemănător a avut loc săptămâna trecută, când o fată de 12 ani, din județul Olt, a scrijelit un modul al operei brâncușiene, incidentul fiind surprins de un echipaj al Poliției Locale Târgu-Jiu.

În urma evenimentului, mama minorei a fost amendată cu suma de 500 de lei.

Directorul Centrul de Cercetare "Constantin Brâncuși", Doru Strâmbulescu, a afirmat, săptămâna trecută, că pentru a preveni astfel de incidente, autoritățile locale au inițiat deja un proiect care prevede introducerea senzorilor de perimetrizare a operelor, urmând să fie avizat și cel de introducere a camerelor de supraveghere video în cele două parcuri din oraș în care se află operele sculptorului.

"Un asemenea incident nu poate să bucure pe nimeni. În acest sens am inițiat, deja, un proiect care este prins în planul de amenajare a Căii Eroilor. Este vorba de introducerea senzorilor de perimetrizare a operelor. De asemenea, este în curs de avizare proiectul de introducere a camerelor de supraveghere video a operelor lui Brâncuși care se află în cele două parcuri din Târgu-Jiu. Se lucrează la propunerea către Consiliul Local al municipiului Târgu-Jiu cu privire la adoptarea unei hotărâri care să limiteze accesul și chiar să interzică atingerea operelor brâncușiene și protejarea lor. Am în vedere întărirea pazei și conceperea unui regulament care să prevadă modul în care se face curățenie în zona operelor din Parcul Coloanei și din Parcul Central. Urmează să fie montate și panourile de avertizare, care sunt avizate de Ministerul Culturii", a afirmat, în data de 4 aprilie, Doru Strâmbulescu.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?