Doliu în lumea culturală: un celebru scriitor s-a stins din viaţă

25 Iulie 2016
Tragedie în lumea muzicală. Fanii sunt în lacrimi
Tragedie în lumea muzicală. Fanii sunt în lacrimi
Tragedie în lumea muzicală. Fanii sunt în lacrimi

Scriitorul francez Jean Ricardou, teoretician al Noului Roman, a murit sâmbătă, la Cannes (sudul Franței), la vârsta de 84 de ani, a anunțat luni unul dintre editorii săi, citat de AFP.

"Jean Ricardou a murit la Cannes, unde se afla în vacanță", a precizat Marc Avelot, director asociat al editurii Les impressions nouvelles.

Ricardou este cunoscut îndeosebi pentru publicarea, în 1965, a lucrării "Cucerirea Constantinopolelui" ("La prise de Constantinople", Minuit), distinsă cu Premiul Fénéon.

În 1958, el l-a cunoscut pe Alain Robbe-Grillet, "șeful" Noului Roman, o mișcare literară care dorea să reînnoiască codurile genului.

Ulterior, Ricardou a devenit specialist în opera lui Claude Simon și a publicat mai multe lucrări teoretice, printre care "Problemele Noului Roman" (1967), "Pentru o teorie a Noului Roman "(1971), "Noul Roman"(1973) și "Noi probleme ale romanului" (1978).PRETURI BUNE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE AICI!Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?