Documentarul pe care o să îți fie teamă să-l privești: creatorii susțin că te transformă în satanist

18 Aprilie 2019

Sunt mulți documentariști care încearcă să-și promoveze operele prin declarații alarmiste. Printre ei se numără un regizor care a realizat un documentar despre care susține că-i transformă pe privitori în sataniști.

Regizorul care s-a înscris pe lista celor care susțin acest lucru e Penny Lane. Ea a lansat recent documentarul Hail Satan.

"Oamenii sunt foarte surprinși de acest film. Transformarea pe care o vor suferi îi va uimi complet. Oamenii se vor simți foarte inspirați și cuprinși de putere. Mi-i și imaginez mergând și spunându-le prietenilor că sunt sataniști. Pe unii îi va deranja că spun acest lucru, dar e cea mai posibilă și comună reacție", a spus regizoarea Penny Lane.

Cât adevăr e în documentarul care-i transformă pe oameni în sataniști

Documentarul Hail Satan a fost lansat recent și urmărește parcursul unei organizații care e denumită Templul Satanic - The Satanic Temple. Așadar, faptele prezentate sunt 100% reale, potrivit site-ului ew.com.

Fondat în 2013, Templul Satanic a organizat o serie de campanii cu rolul de a susține libertatea religioasă. Pentru a protesta împotriva acțiunilor Bisericii Baptiste Westboro, cunoscută pentru afișarea placilor homofobe la evenimente publice, cofondatorul templului a organizat într-o biserică improvizată mai multe ritualuri dubioase.La intrarea în templu tronează statului lui Bafomet, cunoscut drept zeitatea ocultă a celor care sunt adepți ai satanismului. În timp ce urmărește ritualurile satanice ale adepților Templului, documentarul lui Penny Lane analizează, de asemenea, modurile în care creștinismul s-a strecurat în zone ale vieții publice seculare în mod tradițional.

Documentarul arată, de exemplu, că expresia "în Dumnezeu avem încredere - In God We Trust" a apărut pentru prima dată pe bancnotele emise la sfârșitul anilor 50. Regizoarea Penny Lane susține că cea mai dramatică scenă din documentar este cea din Arkansas. În cadre e prezentată statuia lui Bafomet, care e arătată, pentru prima dată, susținătorilor Templului Satanic.

Potrivit realizatorilor documentarului, numărul celor care au devenit membri ai Templului a crescut dramatic.  "Cred că numărul lor e de ordinul sutelor de mii și tot creștem. Am devenit o organizație atât de mare încât nu mai putem fi ignorați", spune unul dintre reprezentanții Templului.

Vezi AICI trailerul documentarului Hail Satan.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?