Diplomat român la Moscova, convocat de MAE rus în conflictul dintre Vest și Rusia

30 Martie 2018

Un reprezentant diplomatic al României la Moscova a fost convocat la MAE rus în contextul conflictului diplomatic dintre Vest și Rusia. Rusia va expulza, cel mai probabil, un diplomat român, în semn de răspuns la măsura similară decisă de București. 

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat vineri ambasadori şi alţi reprezentanţi diplomatici ai ţărilor care au expulzat diplomaţi ruşi în urma cazului Serghei Skripal - fostul agent rus otrăvit la 4 martie în Marea Britanie, acţiune atribuită de Londra Moscovei - un reprezentant diplomatic al României fiind de asemenea printre cei convocaţi, informează agenţiile DPA şi Sputniknews, citate de Agerpres.

Potrivit agenţiei DPA, au fost convocaţi ambasadorii din Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia şi Italia, precum şi reprezentanţi diplomatici din Olanda, Albania, România, Ucraina, Letonia şi Macedonia.

Sputniknews menţionează convocarea reprezentanţilor diplomatici a 14 ţări europene, respectiv Italia, Polonia, Olanda, Albania, România, Ucraina, Cehia, Belgia, Letonia, Lituania, Macedonia, Croaţia, Suedia, Danemarca, plus Australia.

Aceştia au fost convocaţi pentru a li se înmâna câte o notă de protest şi a fi înştiinţaţi asupra măsurilor de represalii, după ce statele enumerate au expulzat diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

MAE confirmă declararea de către Federația Rusă persona non grata a unui diplomat român 

Ministerul afacerilor externe confirmă declararea de către Federația Rusă persona non grata a unui diplomat român acreditat în Rusia, după o măsură similară adoptată de țara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie, în cazul atacului de la Salisbury. "MAE reiterează poziția sa de condamnare a oricăror acțiuni care amenință securitatea colectivă și dreptul internațional", se arată într-un comunicat MAE.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gica Petrescu
30 Mar 15:59
Well done, Russia!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?