Dezastru la evaluare! Ce s-a întâmplat într-un județ din România

25 Iunie 2019

Ministerul Educației a publicat marți primele rezultate la Evaluarea Națională, clasa a VIII-a, 2019.

În județul Giurgiu, la examenul de evaluare s-au înscris 2.196 de candidați, din care au fost prezenți 2.117. Dintre cei prezenți, au reușit să obțină medii peste 5, doar 53,61 la sută.

Jale mare este la unele școli din mediul rural, cum ar fi cele din Clejani, Podu Doamnei, Hulubești, Cucuruzu, Toporu, unde niciun candidat nu a reușit să obțină media de admitere.

În acest an, nu au fost cazuri de tentativă de fraudă la examen, în judeţul Giurgiu.

Reamintim că examenul s-a desfășurat în perioada 18-21 iunie.Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Nu există notă minimă de admitere la liceu sau în școala profesională, intrarea într-o clasă sau alta fiind limitată de numărul de locuri și de concurență.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

 

Realitateadegiurgiu.net

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?