Dezastru, după prăbuşirea leului, şi preţul energiei se apropie de un maxim istoric

15 Ianuarie 2019

Preţul energiei electrice pe piaţa spot din România, cu livrare miercuri, este cel mai mare din regiune şi ajunge la un maxim orar de 630 de lei pe MWh, nivel foarte apropiat de maximul istoric, de 680 de lei pe MWh, înregistrat în februarie 2017.

Comparativ cu statele din regiune, preţul energiei din România este dublu faţă de cel din Cehia, potrivit datelor OPCOM.

Preţul mediu al energiei cu livrare miercuri este în ţara noastră de 89,10 euro pe MWh, în timp ce în Cehia este de 47,80 lei pe MWh. În Slovacia, preţul este de 57,43 euro pe MWh.

Ungaria este singura ţară în care preţul energiei este apropiat de cel din România, 88,76 euro pe MWh.

Preţul mediu zilnic al energiei cu livrare miercuri este de 416 lei pe MWh, în scădere faţă de nivelul de marţi, de 456 lei pe MWh.Marţi, la ora 14:00, consumul naţional de energie electrică al României a fost de 8.722 MW, iar producţia, de 7.977 MW, diferenţa de 745 de MW fiind importată.

Leul, îngenuncheat! Euro a atins un nou nivel record: 4,6822

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?